Annons

Startuphubben lämnar Wework – flyttar till nytt budgetkontor

Weworks lokaler på på Regeringsgatan 29 i Stockholm, startuphubben Sup46:s vd Sebastian Fuchs och de nya lokalerna på Tegelbacken 4.
Weworks lokaler på på Regeringsgatan 29 i Stockholm, startuphubben Sup46:s vd Sebastian Fuchs och de nya lokalerna på Tegelbacken 4.
Startuphubben Sup46, som samlar dussintals unga startupbolag, lämnar coworkningjätten Weworks lokaler efter bara tio månader. Nya kontoret är innovationshuset Tegelbacken intill Sheraton Stockholm. ”Våra medlemsbolag halverar hyran”, säger vd:n Sebastian Fuchs.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

För ett år sedan kunde Di Digital rapportera att startuphuben Sup46 skulle flytta in i coworkingjätten Weworks splitternya lokaler på Regeringsgatan 29 i Stockholm. Flytten skedde i juli 2019 och innebar att Sup46:s ledning, och merparten av de 60-tal unga startupbolag som då hyrde kontorsyta genom dem, satte sig i Weworks nya lokaler. Området var redan lite av ett techkluster, med Microsoft, Spotify och Epicenter på nära håll.

Tanken var att Sup46 skulle fortsätta att hålla mängder av evenemang för att stötta och sammanföra Stockholms unga techentreprenörer. Men enligt Sup46:s vd och medgrundare Sebastian Fuchs blev det inte riktigt som man tänkt sig.

”Våra gamla lokaler var öppna för gäster och vi hade hundratals evenemang varje år, som vi gjorde på vårt sätt. Weworks lokaler är ju fantastiska, men det gick inte att ha mer än några evenemang per månad”, säger han. 

Nu lämnar Sup46 alltså Wework efter bara tio månader. De nya lokalerna ligger i det gamla Skandiahuset på Tegelbacken 4a, väg i vägg med Sheraton Hotel. Det påminner mer om de centralt belägna rivningskontrakt som Sup46 har för vana att sitta i. 

”Vi får 1000 kvadratmeter en halv trappa upp från entréplan, tre minuter från Centralstation. Här kan vi vara oss själva och våra bolag kan i många fall halvera sin hyra”, säger vd Sebastian Fuchs.

Läs mer: Softbank gör reträtt – Wework-grundaren förlorar sin miljardärstatus

Byggnaden går nu under namnet ”Tegelbacken” och drivs som ett slags innovationshus av ett dotterbolag till Workaround, som är ett slags Airbnb för kontor. På senaste tiden har Workaround även börjat inreda och hyra ut coworking-ytor i kontor som står inför kraftiga omgörningar inom några år. 

”De här lokalerna är perfekta för våra behov. Vi kommer kunna erbjuda kontorsyta för 100 personer, organisera olika typer av evenemang och även välkomna personer som vill besöka caféet och jobba över dagen”, säger Sebastian Fuchs.

Sup46, vars namn står för Start-Up People of Sweden, startades 2013 och har blivit en etablerad hubb på Stockholms techscen. Under tiden man suttit i Weworks lokaler har dock antalet medlemmar minskat från ett 60-tal till 35 bolag. 

”Många bolag har vuxit upp och gått vidare andra lokaler. Men det är många som ansöker om medlemskap just nu, så antalet kan öka igen. Vi blir 30 personer från början, med gott om utrymme att växa”, säger Sebastian Fuchs.

Han betonar även att Sup46 det senaste året stöpt om sin affärsidé från uthyrning av kontorsyta till medlemskap. 

”Vi lägger krutet på det vi är bäst på, nämligen att sammanföra spännande människor, arrangera evenemang, nätverksträffar och hjälpa entreprenörer komma i kontakt med investerare, kunder och andra likasinnade. Satsar vi på innehållet i medlemskapet så kan vi dessutom stödja fler entreprenörer, var dom än befinner sig”, säger vd Sebastian Fuchs.

Läs mer: De utmanar Wework med ”halverad hyra” i nytt jättekontor

Andreas Broryd, medgrundare på Workaround, och kontoret på Tegelbacken 4a.
Andreas Broryd, medgrundare på Workaround, och kontoret på Tegelbacken 4a.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer