Annons

Startups hakar på julhandeln

Hyper Island satsar på ett molnbaserat affärssystem SPONSRAT AV Visma

Foto: Vipps/Press

”Norska Swish” blir ett eget företag

EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager har blivit känd genom ett antal rättsprocesser mot globala techbolag. Danskan har har bland annat varit med och bestämt att Apple ska betala tillbaka motsvarande över 120 miljarder kronor i obetald skatt till Irland.

EU vill ha global digitalskatt

Uber kan tänkas lämna Norge om transportministern inte lyssnar.

Uber krävs på 20 miljarder för stulen affärshemlighet

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Startups hakar på julhandeln

Startups har svårt att mäta sig med de stora bolagen när det gäller att göra reklam för sina varor, speciellt inför jul. I ett projekt för att ändra status quo har sajten Nordic Startup Gifts lanserats. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Projektet Nordic Startup Gifts är initierat av företaget Shortcut labs som gör den smarta knappen Flic. Sajten är ett samarbete där cirka 25 startups har gått med för att kunna visa upp sina produkter inför julen. 

”Iden kom från crowdfunding där man ser att när många går ihop får det stora effekter. Där handlar det om finansiering men vi tänkte att samma princip borde gå att applicera på marknadsföring och exponering för mindre bolag” säger Gustav Lundberg Toresson, projektledaren för Nordic Startup Gifts.

Eftersom etablerade företag ofta har en budget för marknadsföring runt jul vill projektet gå samman med startups för att kunna göra en gemensam marknadsföringskampanj. Tanken är att alla medverkande startups ska sprida ordet om sajten och även lyfta fram den i sociala medier.

”Hela tanken med det här är att man ska få nätverkseffekt”, säger Gustav Lundberg Toresson. 

På sajten finns det fyra kategorier: teknik, livsstil, mode och hem med allt från hudprodukter till olika IOT-produkter. Förutom Flic finns även Tinitell, klocktelefonen för barn, Narrative-kameran och Yepzon, en produkt för att lokalisera saker och personer, bland varorna.

Läs även: Här är [kanske] Sveriges nästa miljardbolag

”Samarbetets mission är att hjälpa startups under vissa tider på året och julen är en självklar sådan men det är inte omöjligt att sajten även kommer att finnas andra tider på året”, säger Gustav Lundberg Toresson.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post