Annons

Statligt investeringsbolag vill ta över Wework i Kina

Weworks grundare Adam Neumann till vänster och Masayoshi Son, till höger, ordförande och vd för storägaren Softbank.
Weworks grundare Adam Neumann till vänster och Masayoshi Son, till höger, ordförande och vd för storägaren Softbank. Foto: TT
Har planer på att ta över Weworks kinesiska verksamhet för en miljard dollar. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Singapores statliga investeringsbolag Temasek och kinesiska private equity-firman Trustbridge Partners är ute efter ett majoritetsägande i Weworks verksamhet i Kina. Det uppger källor till Reuters.

Duon är redan delägare i verksamheten men siktar på att ta kontrollen. Det har lett till samtal med Weworks största ägare, japanska Softbank, som fick ge ett räddningspaket åt bolaget efter noteringsfiaskot i somras. 

Enligt källor är Temaseks och Trustbridges plan att ta över kinesiska Wework för en miljard dollar. Affären kan potentiellt bli av då Softbank stött på problem med att få japanska banker att ge ut lån för vidare uppbackning av Wework. 

Wework, som alltså kontrolleras av Softbank, äger 59 procent av aktierna i Wework China som 2018 hade en omsättning på under 100 miljoner dollar.

Läs mer: Uppgifter: Weworks grundare utreds av New York-åklagare 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer