Annons

Stenbeck-backade juristutmanaren förbereder ny runda – plockar chef från Kry

Cristina Stenbeck har investerat tidigt i Pocketlaw, som grundats av 
Olga Beck-Friis och Kira Unger.
Cristina Stenbeck har investerat tidigt i Pocketlaw, som grundats av Olga Beck-Friis och Kira Unger.
250 företag har redan upptäckt juridikplattformen Pocketlaw. Nu siktar bolaget på att ta in mer pengar för att växa – och det med hjälp av Krys tidigare chefsjurist Victoria Kopylov.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Voi, Budbee och Meds är alla startup-bolag som använt sig av Pocketlaw (eller ”PocketLaw” som bolaget själva skriver).

Tjänsten beskrivs som en digital jurist och en plattform som rymmer både avtal och allmänna råd. Men tjänsten kopplar även ihop företagare med jurister när de behöver personlig rådgivning.

Tidigare i år tog bolaget in tio miljoner i en såddrunda ledd av Susanna Campbell, Cristina Stenbeck och Johan Andersson från miljardärfamiljen bakom Mellby Gård.

Nu värvar Pocketlaw Victoria Kopylov, chefsjurist på Kry, med erfarenhet från både Spotify och erkända advokatbyrån Mannheimer Swartling.

Victoria Kopylov lämnar kry för att bli kommersiell chef på Pocketlaw.
Victoria Kopylov lämnar kry för att bli kommersiell chef på Pocketlaw. Foto: Pressbild

”Victorias erfarenhet från både advokatbranschen och framgångsrika tillväxtbolag är en unik kombination. Tillsammans ska vi ta Pocketlaw till nästa nivå och hjälpa fler företag att använda juridik för att skapa konkurrensfördelar och framgång.” säger vd:n och medgrundaren Kira Unger.

Enligt henne står en ny investeringsrunda näst på önskelistan – och Victoria Kopylov ska se till att den blir framgångsrik.

”Hon var en del av teamet som växte Kry från tio till hundratals anställda på fyra år och har varit med och tagit Kry och Spotify till över 60 marknader tillsammans”, skriver Pocketlaw i ett pressmeddelande.

”Jag har följt Pocketlaw från start och blev genast exalterad över idén att digitalisera och förenkla legala tjänster. ’Legal tech’-industrin är fortfarande i en tidig fas och Pocketlaw är först ut att utmana hur juridiken används idag”, säger Victoria Kopylov själv.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer