Annons

Stenbecks senaste drag – vill sko sig på heta sneakerstrenden

Cristina Stenbeck går in i Caliroots.
Cristina Stenbeck går in i Caliroots.
Kinneviksarvtagerskan investerar 18 miljoner kronor i det förlusttyngda svenska e-handelsbolaget Caliroots. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

När Cristina Stenbeck i början av 2019 gick ut med att hon lämnar Kinneviks styrelse motiverades beslutet med att hon ville ha mer frihet. Bland annat till egna investeringar. 

Hon har tidigare investerat i bland annat elscootrar, e-hälsa och barnkläder. Nu offentliggörs hennes senaste affärsintresse – sneakers. 

Läs mer: Blodrött resultat för Stenbecks e-hälsobolag 

Genom det egna bolaget Camshaft investerar Cristina Stenbeck 18 miljoner kronor i streetwearbolaget Caliroots. Därmed kontrollerar hon 7,9 procent av aktierna i bolaget. 

Caliroots grundades 2003 och säljer kläder och sneakers, främst via e-handel. Bolaget har kunder i Norden, USA och Asien. 

Nyemissionen slogs igenom under en extra bolagsstämma i slutet av maj, då Caliroots tog in totalt 28 miljoner kronor. 

Pengarna ser ut att behövas. Detta då nyheten, som först avslöjades av Breakit, kommer efter sajten E-handel.se rapporterat om Caliroots tunga förluster. Under 2018 gjorde gick bolaget back med 40 miljoner kronor. 

Läs mer: Cristina Stenbeck investerar i parfymbolag 

Omsättningen uppgick till 376 miljoner kronor.

I samband med nyemissionen gick den tidigare storägaren Verdane in med 9,9 miljoner kronor. Grundaren Andreas Koschnike lade in 100 000 kronor i nyemissionen. 

Cristina Stenbeck har också investerat drygt 1 miljon kronor i den brittiska e-handelssajten Aday. Detta enligt en färsk årsredovisning från hennes ägarbolag som Di Digital har tagit del av.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer