Annons

Stenbecks hajpade blodbolag börjar med kostråd – tillsammans med Ica

Cristina Stenbeck äger aktier i Werlabs som vid utgången av 2017 hade värde av 20 miljoner kronor.
Cristina Stenbeck äger aktier i Werlabs som vid utgången av 2017 hade värde av 20 miljoner kronor. Foto: TT/Joey Abrait.
Det förlusttyngda blodanalysbolaget Werlabs vädrar morgonluft efter ett samarbete med matkedjan Ica kring recept och menyer. ”Självklart hoppas vi kunna växa tillsammans med Ica”, säger marknadschefen Johan Carrick.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Mellan år 2015 och 2017 nästan niofaldigade det svenska blodtestbolaget Werlabs sin omsättning. Men i fjol mattades tillväxttakten till 25 procent och omsättningen skrevs till 44 miljoner kronor.

Samtidigt landade förlusten på 42,5 miljoner kronor medan personalstyrkan minskade med en tredjedel.

Läs mer: Blodrött resultat för Stenbecks e-hälsobolag 

Nu meddelar Werlabs att de i samarbete med matkedjan Ica kostnadsfritt ska börja erbjuda anpassade recept och veckomenyer som baseras på resultaten från blodtesterna.

De särskilda recepten, som har tagits fram av Icas dietister, riktar sig bland annat till personer som ligger i riskzonen för att utveckla diabetes typ 2 eller hjärt- och kärlsjukdomar.

Enligt Johan Carrick, försäljnings- och marknadschef på Werlabs, har efterfrågan på kostråd varit stor från kunderna.

”Människor vill veta mer än 'vad spegeln kan visa'”, säger han.

Vad innebär samarbetet för era affärer?

”Självklart hoppas vi kunna växa tillsammans med Ica.”

Hur många som har analyserat sitt blod genom Werlabs vill marknadschefen inte dela med sig av. Men han uppger det egna bolaget har medvind just nu.

”Vi är marknadsledande i Sverige och vi har väldigt fina tillväxtsiffror. De pekar uppåt.”

Förutom på den egna sajten säljs Werlabs tester sedan i somras på Apoteket Hjärtat och Apotea och sedan i slutet av augusti på Apoteket AB.

För en dryg tusenlapp kan kunden ta ett blodprov och inom ett dygn få en analys över drygt 30 hälsomarkörer och en läkarkommentar.

Sedan starten 2013 har Werlabs övertygat en välrenommerad skara att satsa sammanlagt omkring 130 miljoner kronor i riskkapital på bolagets blodtester.

På ägarlistan finns bland annat namn som Cristina Stenbeck, Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert och Sofia Ek, som är hustru till Spotifys grundare Daniel Ek.

Läs mer: Här är Cristina Stenbecks okända startup-innehav 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer