Hoppa till innehållet

Stillfronts spelare ökar – aktien stiger

Allt fler lockas till Stillfronts spel. Antalet användare växte rejält under det fjärde kvartalet 2016. Uppgifterna fick bolagets aktie att stiga på onsdagsförmiddagen. 

Stillfronts vd Jörgen Larsson. Foto: Stillfront
Stillfronts vd Jörgen Larsson. Foto: Stillfront

Stillfront noterades i december 2015 på First North och har sedan dess gett flera styrkebesked.  

Nu uppger spelbolaget att det genomsnittliga antalet aktiva månadsanvändare ökade med 30 procent under det fjärde kvartalet jämfört med det tredje. Totalt uppgick antalet aktiva månadsanvändare till närmare 300 000. Även dagliga användare ökade med 15 procent. 

Siffrorna är även en ökning med 4 procent respektive 3 procent jämfört med fjärde kvartalet 2015. Det framgår av ett pressmeddelande.

Uppgifterna fick Stillfronts aktie att stiga med drygt 5 procent på onsdagsförmiddagen. Följ aktien här

Läs även: Inget börsjubel över Stillfronts rapport

Ovanstående siffror avser de intäktsmässigt sju största spelen, det vill säga Call of War, Supremacy 1914, New World Empires, ManagerZone Football, ManagerZone Hockey, DragonRealms och GemStone IV.  Däremot är det nyligen mjuklanserade Siege: Titan Wars samt produkterna från den nyligen förvärvade studion Babil Games undantagna i siffrorna.

I och med att succéspelet Unravel inte finns med på listan kan man utgå från att Stillfronts dotterstudio Coldwood, som har tagit fram spelet, inte heller är inkluderat i siffrorna.

”Jag kan åter konstatera att våra spel har en stark attraktionskraft på spelarna. Speciellt glädjande är den snabba tillväxten under november och december, parat med att lojaliteten visar fortsatt styrka. I synnerhet de betalande spelarna uppvisar ett troget spelande”, kommenterar Jörgen Larsson, vd för Stillfront.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera