Annons

Stillfronts tillväxt: 108 procent

Karaktären Yarny från Stillfronts spel Unravel.
Karaktären Yarny från Stillfronts spel Unravel. Foto: Stillfront.
Spelutvecklaren Stillfront växer så det knakar. Under det tredje kvartalet landade omsättningen på 45,4 miljoner kronor vilket var ett lyft på 108 procent jämfört med samma kvartal i fjol. Aktien stiger med 9 procent i tisdagens inledande handel. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den svenska spelsektorn har fortsatt gott om ånga i maskinen. På tisdagsmorgonen var det dags för en rad spelutvecklare att presentera sina senaste kvartalssiffror. Sist ut var Stillfront som levererade en omsättning på 45,4 Mkr vilket kan jämföras med 21,8 Mkr under samma kvartal i fjol. 

Resultatet efter skatt landade på 6,6 Mkr vilket var ett lyft från 2,1 Mkr under det tredje kvartalet 2016. 

Läs mer: Storägaren har sålt allt i Stillfront

”Tredje kvartalet når vi nytt all time high avseende omsättning och EBITDA för ett enskilt kvartal, likväl som rullande tolv månaders intäkter. Vi har uppnått nya omsättningsrekord med mycket goda marginaler under 34 månader i rad”, skriver Jörgen Larsson, vd på Stillfront, i rapporten. 

Mobilspelet War and Peace: Civil War, som släpptes i oktober, har enligt Stillfront fått ett bra mottagande. 

”De initiala intäkterna är mycket tillfredställande och War and Peace har redan etablerat sig som en av gruppens största produkter med en intäktstakt som med råge kvalificerar det som en så kallat kärnprodukt, dvs har intäkter överstigande 5 Mkr per år”, skriver Jörgen Larsson. 

Läs mer: Så går det för det nordiska spelundret på börsen

Utvecklingen av en uppföljare av Unravel på uppdrag av Electronic Arts fortsäter enligt Stillfront enligt plan. 

Rapporten fick ett varmt mottagande av marknaden och efter 15 minuters handel var aktien upp 9 procent. Följ kursutvecklingen på di.se. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer