Annons

Stjärnrekryteraren: Här är branscherna som anställer för fullt under krisen

Sigrid Magnusson Karlsson, som driver Exectech och är specialist på att rekrytera till techbolag.
Sigrid Magnusson Karlsson, som driver Exectech och är specialist på att rekrytera till techbolag.
Varslen duggar tätt i virusets spår men en del bolag och branscher ökar faktiskt tempot, konstaterar Sigrid Magnusson Karlsson. Hon var Spotifys första rekryterare men driver i dag egen firma och anställer åt många av Sveriges mest namnkunniga techbolag.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

”Vissa anställer nu utan att träffa personen annat än över video. Ofta är det mindre bolag som måste köra på och inte kan vänta”, säger rekryteraren Sigrid Magnusson Karlsson.

Hon driver rekryteringsfirman Exectech och är specialiserad på att anställa bland annat utvecklare, tekniska chefer, marknadschefer och vd:ar till framför allt techbolag. I kundlistan finns bland annat Fishbrain, Acast, Volvo och EQT. Dessförinnan var hon den första rekryteraren på Spotify och värvade åttio utvecklare under sitt första år.

Mycket har förändrats på kort tid på arbetsmarknaden sedan coronakrisen svepte in. Varsel och konkurser duggar tätt, permitteringar har blivit vanliga och finansdepartementet spår en snabbt stigande arbetslöshet.

Men mörkret är inte jämntjockt – åtminstone inte bland techbolagen. En sak Sigrid Magnusson Karlsson har noterat är ett snabbt flöde av personer från krisande branscher till sådana som vädrar morgonluft.

”Krisen gör att attraktiva kandidater som inte tidigare varit tillgängliga på arbetsmarknaden nu faktiskt söker jobb”, säger hon.

Större bolag har börjat bli mer försiktiga med att anställa

Tidigare har hon mestadels hittat kandidater genom sitt nätverk och headhuntande men nu har allt fler på eget bevåg börjat skicka in ansökningar.

Exempelvis har hon matchat it-kompetens från resebranschen, som har tagit en hård smäll i och med att flygplanen står på marken och gränser har stängts, till andra digitala bolag.

”Den trenden kommer sannolikt förstärkas ytterligare framöver”, säger hon.

I vilka branscher anställs det nu?

”Medtech är absolut ett exempel. Där tror jag också att krisen kommer att skapa många nya bolag. Folk ser en chans att bygga upp någonting nytt. Streaming-, underhållnings- och budbolag anställer också, liksom bolag som sysslar med video.”

Dataspelsbolag har också en stark position konstaterar hon. De senaste veckorna har också Di Digital kunnat rapportera om anställningsräder i branschen. Exempelvis har Avalanche meddelat att de ska öppna en ny studio och anställa drygt 100 personer, börsnoterade Paradox Interactive storsatsar också och anställer 200 personer mitt i krisen, liksom Star Stable som uppger att de ”rekryterar för fullt”.

Bolag i Stockholm och andra storstäder i världen skriker fortfarande efter kodare

Techsajten Sifted har nyligen listat startupbolag runtom i Europa som fortfarande rekryterar och i Sverige nämns bland annat nätläkarbolaget Kry, den digitala veterinärtjänsten Firstvet och signaturtjänsten Scrive.

Enligt Linkedin-data från mitten av april som sajten Jobbland.se redovisar fanns vart tredje ledigt jobb i Stockholm inom techbranschen.

Läs mer: Nya siffror: Var tredje ledigt jobb i Stockholm är inom tekniksektorn

Sigrid Magnusson Karlsson konstaterar också att svenska techbolag lockade rekordmycket riskkapital under 2019 och att välfinansierade bolag i största allmänhet nu har ett utmärkt tillfälle att anställa personer som annars skulle ha varit svåra att locka över. 

Läs mer: Miljarderna väller in – svenska startups krossar rekorden

”De bolag som vet att de har finansering utan att själva tjäna några pengar och ändå kan klara sig längre än 18-24 månader, de kan vi se gasa nu. Bolag i Stockholm och andra storstäder i världen skriker fortfarande efter kodare. När väl corona-oron blåser över så tror jag att de kommer ligga långt före många andra bolag”, säger hon.

Hur ser det ut bland de större bolagen?

”Större bolag har börjat bli mer försiktiga med att anställa och ser över sin nuvarande kapacitet. Det beror också på vilken bransch de verkar i, men överlag ser många över sina kostnader.”

Det här fenomenet känner Sigrid Magnusson Karlsson igen från finanskrisen för drygt 10 år sedan då hon jobbade med techrekrytering i London.

”Stora bolag av IBM-typen blev mer försiktiga medan mindre bolag gasade. Det är också för att mindre bolag måste fortsätta rekrytera för att hålla sin verksamhet i gång”, säger hon.

Är det några roller som är särskilt eftersökta?

”Efterfrågan på fullstack-utvecklare har inte stannat av. Men vissa andra roller har det dragits in på och bolagen kanske fokuserar ännu mer på utvecklare.”

En grupp utvecklare kommer dock att få det det lite tuffare nu tror hon: Sådana som jobbar med ”hyfsat gammal teknik” på stora bolag.

”Jag tycker mig ha sett fler sökande på de tjänsterna och jag tror att vissa utvecklare kanske kommer att behöva omskola sig”, säger hon.

Men kandidater som var eftertraktade innan krisen och som jobbar på ”heta” startupbolag kan vara lugna, tror hon.

”Om ett bolag säger upp, så kan de här personerna få ett nytt jobb på en gång”, säger hon.

När dammet har lagt sig efter den nuvarande krisen tror hon också att en trend kommer att leva kvar: Team som jobbar tillsammans men från helt olika platser.

”Det är tufft att hitta utvecklare i Stockholm och jag tror att fler bolag kommer att anamma team som sitter på distans i olika delar av världen i år och nästa år. Situationen nu kommer att vara en ögonöppnare och bolagen kommer att se att det faktiskt funkar”, säger hon.

Läs även: Mathem öppnar nytt efter coronarusning – växer med 500 personer under krisen

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer