Annons

Stockholmarna tycker till om elscootrarna: "Måste vara ordning och reda"

Di Digital lät Stockholmarna ge sin syn på elscootrarna.
Di Digital lät Stockholmarna ge sin syn på elscootrarna. Foto: Banfa Jawa/Press
Stockholm stad vill förbjuda de nyligen lanserade elscootrarna, men vad tycker Stockholmarna om dem? 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I slutet av sommaren så lanserade det svenska startupbolaget Voi sina elscootrar. Efter en kort tid på Stockholms gator så vill Stockholms stad redan förbjuda dem, detta efter klagomål de sade sig få in. 

Di Digital gav sig ut för att se vad Stockholmarna tycker om elscootrarna. 

Ivan Molina:

"Jag gillar dem, de är ju bra för miljön. För några dagar sedan så läste jag om att de fanns i Kanada, men jag visste inte att vi hade dem här. Man kan ställa dem var som helst när man har kört färdigt, jag tycker det är fantastisk. Det kan nog vara framtidens färdmedel." 

André Grande:

"Jag har sett dem åka omkring här, men jag har inget intryck alls av dem. Jag tycker inte de är jobbiga någonstans, men jag har sett att de ligger lite risigt till. Det är i så fall bittert folk som stör sig på dem. Folk som inte har något bättre för sig än att klaga."

Isabelle Farrenkopf:

"Det finns ju plus och minus med allt. De är väl smidiga, man kan ta sig framåt. Sen är det ju så att ju mer det ökar, desto fler problem medför det. Jag är själv cyklist, och du håller dig ju inte alltid till alla trafikregler. Folk tänker "jag kan cykla som jag vill" och det kan då skapa lite kaos. Men främst tycker jag att man kan cykla istället, så får vi lite motion. Vi är så bekväma."

Birgitta Löfgren:

"Jag har sett flera av dem häromkring. Jag tycker väl inte det är något fel på dem. Men ibland får man ju passa sig vid övergångsställ och trottoarkanter. Sen måste det vara lite ordning och reda, de kanske skulle kunna få ställ som med hyrcyklar."

Roberto Dumas:

"Ja, jag har sett dem. De går ju jävligt fort, eller åtminstone för att vara i Sverige. Men det är väl bra, det är ju ett miljövänligt alternativ. Det kanske behövs en hjälm, och man ska nog hålla sig till cykelbanorna. Samtidigt så cyklar man ju lite var man än kommer fram, tills någon säger något annat. Jag tror folk är skeptiska för att det är något nytt, man tar inte mer skada av en sådan än av en cykel."

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer