Annons

Stockholms stad beslagtar elscootrar

Trafikborgarrådet i Stockholm Daniel Helldén (MP).
Trafikborgarrådet i Stockholm Daniel Helldén (MP). Foto: Di/TT
Trafikkontoret i Stockholm Stad har börjat beslagta elscootrar som hindrar framkomligheten. I en första omgång har 22 stycken elscootrar beslagtagits, rapporterar Breakit.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Minst åtta elscooterbolag tävlar just nu om Stockholmarnas gunst. Många av dem marknadsför sig genom att placera ut hundratals elscootrar för att öka synligheten.

Läs mer: Nya scooterjätten ”öppen för” att betala för marken i Stockholm 

Men huggsexan har skapat stora problem för Stockholms fotgängare, cyklister och bilister. Slängda elscootrar begränsar framkomligheten och orsaka olyckor på gator, trottoarer och torg. 

Problemen kvarstår trots att elscooterföretagen undertecknat en avsiktsförklaring med regler kring hastighet, parkering och att elscootrarna ska flyttas av bolagen om de står dåligt till.

Förra veckan meddelade Daniel Helldén, Stockholms stads trafikborgarråd, att staden skulle börja forsla bort elsparkcyklar som stod dåligt parkerade. 

Läs mer: Nu kräver toppolitikern nya regler kring elscootrarna 

Nu rapporterar nyhetssajten Breakit att den första kontrollen skedde i fredags. Trafikkontoret beslagtog då 22 stycken felaktigt parkerade elscootrar. Företagen tvingas nu betala 500 kronor per elscooter för att få tillbala sina fordon.

En ny kontroll, i större skala, väntas under onsdagen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer