Annons

Ägaren Optimizer Invest storsäljer i Catena Media

Ringer in Catena Medias börsnotering 2016: Henrik Persson Ekdahl, Mikael Riese Harstad och André Lavold, partners på Catena Medias moderbolag Optimizer Invest.
Ringer in Catena Medias börsnotering 2016: Henrik Persson Ekdahl, Mikael Riese Harstad och André Lavold, partners på Catena Medias moderbolag Optimizer Invest. Foto: Jonas Leijonhufvud
Optimizer Invest har som planerat sålt 4,35 miljoner aktier i affiliatebolaget Catena Media och priset sattes till 106,50 kronor per aktie. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det innebär en rabatt på 6,7 procent jämfört med gårdagens stängningskurs på 114,20 kronor.

Efter avyttringen äger Optimizer Invest drygt 2,92 miljoner aktier vilket motsvarar cirka 5,2 procent av kapital och röster i Catena Media. Optimizer Invest har gått med på en lockup under 12 månader där resterande aktier inte får säljas.

Entreprenören Henrik Persson Ekdahl är en av grundarna bakom Catena Media. I dag är han partner på Maltabaserade Optimizer Invest. Henrik Persson Ekdahl har gjort sig en förmögenhet på tech och är en av Sveriges 41 tech-miljardärer, enligt Di Digitals genomgång för året 2018. 

Läs mer: Catena Media plockar vd från Readly

Carnegie och SEB hanterade aktieförsäljningen som skedde genom en accelererad bookbuilding-process.

Artikeln uppdateras...

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer