Annons

Storavtal dubblar Fieldlys användare

Fieldlys grundare, Daniel Krusenstråhle (tv) och Sven Paulin (th).
Fieldlys grundare, Daniel Krusenstråhle (tv) och Sven Paulin (th). Foto: Fredrik Norrlid
Ett färskt avtal med en av Europas största maskinuthyrare dubblar Fieldlys affär. 3000 nya användare från Ramirentkoncernen ska ge Helsingborgsbolaget en skjuts ut på den europeiska marknaden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Avtalet innebär att finländska Ramirent, som hyr ut allt från grävmaskiner till byggnadsställningar och borrmaskiner,  sätter Fieldlys projekthanteringssystem i händerna på 3000 interna användare.

”Det är ett första steg. I förlängningen kommer vi att få fler användare när Ramirents underentreprenörer kopplas på”, säger Daniel Krusenstråhle, vd för Fieldly (NTL).

Fieldly har tagit fram ett projekthanteringssystem som ska underlätta kommunikationen mellan byggbolagens kontor och de anställda ute på byggarbetsplatserna. Tidrapportering, materialåtgång och körningar rapporteras digitalt i ett sammanhållet system i stället för med papper och penna, pärmar och mejl. Målet är att blir ett standardverktyg för byggbranschen.

Läs mer: Fieldlys verktyg ska hjälpa byggbolag att kommunicera

I dag har Fieldly 3000 betalande användare, så avtalet innebär en dubblering av den betalande användarbasen.

”Sedan vi började skala upp försäljningen förra hösten så har vi haft en tillväxt på mellan 20 och 40 procent varje månad."

Marknadschefen Sven Paulin säger att avtalet med Ramirent, med verksamhet i tio länder, är strategiskt viktigt för Fieldlys kommande expansion i Europa.

”Tidigare har vi fokuserat på små och medelstora bolag, men nu tar vi steget in i de större multinationella koncernerna. Att gå in i tio nya länder med en så stor kund som Ramirent i ryggen är väldigt värdefullt." 

För att kunna expandera på den europeiska marknaden håller Fieldly på att stänga en investeringsrunda som ska ge bolaget upp till 5 miljoner euro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies