Annons

Storbanken begär ”NK för hästprylar” i konkurs

Sara Wimmercranz från Backing Minds var med tidigt i hästsatsningen Horsemeup.
Sara Wimmercranz från Backing Minds var med tidigt i hästsatsningen Horsemeup.
SEB begär Horsemeup i konkurs efter att e-handeln inte antas kunna betala sin skuld på drygt en miljon kronor. Det rapporterar Breakit.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Horsemeup spåddes en lysande framtid och tog in pengar från bland annat Backing Minds. Sedan brakande verksamheten samman och tillråga på allt gick grundaren själv bort.

Resterna av bolaget har ägarna beslutat sig för att flytta över i en ny verksamhet, och likvidera Horsemeup.

Men enligt Breakit hänger hela processen löst efter att SEB valt att begära Horsemeup i konkurs. Anledningen är en skuld på drygt en miljon kronor som banken, enligt handlingar till Tingsrätten, antar att Horsemeup inte kan betala.

Men enligt Horsemeups likvidator Sture Lindqvist hoppas bolaget kunna komma överens med SEB innan en konkurs blir aktuell. 

Anledningen till att skulden inte reglerats har istället att göra med att likvidationsprocessen varit problematiskt, på grund av en konsult som bolaget ”efter att tag inte fick kontakt med”, skriver Breakit.

”De (SEB) har nu lämnat in en ansökan, men det är inte samma sak som ett beslut om konkurs. Konsultens arbete med ackord har dragit ut på tiden, vilket inte är konstigt i dessa tider, men är ett viktigt arbete för att bolaget ska kunna fortleva. Det har hittats lösningar med ett stort antal fordringsägare och det arbetet fortgår, även om det på grund av det allmänna läget under corona har dragit ut på tiden mer än önskat”, säger Sture Lindqvist enligt sajten.

Backing Minds Sara Wimmercranz svarar på Breakits fråga i ett sms:

”Det stämmer att vi är en av ägarna i Horsemeup, där bolaget hamnat i ett svårt läge på grund av ett antal oförutsedda händelser, framför allt att grundaren gick bort. En likvidator har tillsatts med uppdraget att på ett ordnat sätt ta bolaget vidare och får svara på specifika frågor, men om inte lösningar går att hitta med alla fordringsägare så kan inte konkurs uteslutas.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer