Annons

Storstädning på Youtube – 17.000 kanaler raderas

Susan Wojcicki, vd för Youtube
Susan Wojcicki, vd för Youtube Foto: Patrick T. Fallon
Den Google-ägda videosajten har trappat upp sin jakt på otillåtet innehåll sedan i juni.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

En halv miljard kommentarer och över 100.000 videoklipp och 17.000 kanaler har tagits bort från Youtube sedan videosajten i juni uppdaterade sin innehållspolicy för att bli strängare kring hatiskt och extremistiskt innehåll. Det skriver The Verge.

Siffrorna är ungefär fem gånger högre än det föregående kvartalet. Ett av skälen till det kan vara, skriver Youtube på den egna bloggen, att innehåll som en under en längre period tilläts nu har tagits bort vid ett och samma tillfälle.

För att ta bort det oönskade innehållet har Youtube förlitat sig på artificiell intelligens och omkring 80 procent av videoklippen togs bort innan de hade fått en enda tittare, skriver Youtube på den egna bloggen.

Youtube har vid ett flertal tillfällen drabbats av tunga annonshörsavhopp för att deras reklambudskap visats i anslutning till extremt innehåll.

Under våren 2017 lämnade exempelvis Walmart, AT&T, General Motors och Coca-Cola tillfälligt sajten i protest.

Läs även: Cervenka: Googles vd hycklar om Youtube som informationskanal 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer