Annons

Stort intresse för vietnamesisk bolagsbyggare – noteringen kraftigt övertecknad

Christopher Brinkeborn Beselin, styrelseordförande för Fram.
Christopher Brinkeborn Beselin, styrelseordförande för Fram. Foto: Jesper Frisk
Intresset för Lazada-grundaren Christopher Brinkeborn Beselins vietnamesiska bolagsbyggare Frams börsnotering var stort. Teckningserbjudandet inför listningen på First North övertecknades kraftigt. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I mitten av september rapporterade Di Digital att Christopher Brinkeborn Beselin planerar att notera sin sydasiatiska bolagsbyggare Fram på First North den 12 oktober. 

”Det är en starkare kapitalmarknad i Sverige, framförallt för mindre, digitala bolag. I Vietnam har vi fortfarande få exempel framgångsrika exits inom tech”, sa han till Di Digital. 

Läs mer: Lazada-grundaren noterar vietnamesisk bolagsbyggare på First North 

I samband med noteringen tar bolaget in 20 miljoner kronor i en nyemission där teckningskursen ligger på 20 kronor. Intresset för noteringen var stort och totalt inkom teckningsanmälningar på omkring 146 Mkr, motsvarande nästan 750 procent av erbjudandet, skriver Fram i ett pressmeddelande. 

”Vi är otroligt glada över den höga teckningsgraden i Fram och det känns fantastiskt bra att så många uttryckt intresse för vårt bolag och våra framtidsplaner. På Fram är vi alla mycket tacksamma för det mottagande vi fått av marknaden såhär långt och vi ser fram emot att välkomna nya aktieägare i detta spännande bolag och skapa långsiktigt aktieägarvärde”, säger Max Bergman, vd för Fram, i ett pressmeddelande. 

Christopher Brinkeborn Beselin är främst känd som mannen som för startade ehandelsbolaget Lazada, Vietnams svar på Zalando. Bolaget drevs inledningsvis fram med kapital från Kinnevik och dess dåvarande parhäst, tyska Rocket Internet.

Läs mer: Superentreprenören laddar om

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer