Annons

Storytel lanserar sin egen platta – Storytel Reader

Jonas Tellander är vd och medgrundare av Storytel.
Jonas Tellander är vd och medgrundare av Storytel. Foto: Oskar Omne
Ljudboksspecialisten Storytel satsar på hårdvara. Nu planerar bolaget att släppa sin egen platta vid namn Storytel Reader. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Storytel med över 500 000 prenumeranter till sin e-bokstjänst är nu redo att gå in på hårdvarumarknaden. Genom att lansera en ny läsplatta vill bolaget ge prenumeranter möjligheten att välja mellan att läsa och lyssna.

”Vår målsättning är att få  e-boksläsandet i Sverige att ta fart på riktigt. Kombinationen av Storytel-tjänsten och Storytel Reader är en riktig höjdare för alla som är trötta på att binge-kolla tv-serier i sovrummet. Nu kan folk återigen läsa vid läggdags, precis som som folk gjorde före tv-streamingtjänsternas intåg”, skriver Storytels vd Jonas Tellander i ett pressmeddelande.

Läsplattan kan enligt Jonas Tellander liknas vid den amerikanska motsvarigheten Kindle. 

”Storytel Reader kommer enbart att ge tillgång till Storytels katalog och inte ha något appstore eller liknande. Om vi tittar på liknande plattor i USA så har de sålts i närmare 100 miljoner exemplar”, säger han till Di Digital.

Läs mer: Storytel lanserar sin tjänst i Turkiet 

Storytel Reader uppges enligt bolaget väga under 200 gram. Bläddrar gör man med hjälp av fysiska knappar. Plattan är utrustad med elektronisk sex tum-bläckdisplay och bakgrundsbelysning för läsning både i solljus och mörker. 

Storytel Reader kommer inledningsvis att finnas tillgänglig i Sverige, Danmark och Finland före sommarsemestern och därefter rullas ut på alla Storytels övriga marknader.

I Sverige kommer plattan att säljas för cirka 1000 kronor. E-läsaren kommer att anslutas direkt till Storytels tjänst och ge tillgång till bolagets e-bokkatalog, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer