Annons

Storytel siktar in sig på tysk miljardmarknad

Storytel släpps i Tyskland som blir bolagets 17:e marknad. Bolaget vill ta en del av den tyska ljudbokskakan som omsätter flera miljarder.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bolaget aviserade ett planerat intåg i Tyskland i februari och nu är det alltså dags för lansering.

"Vi startar vår softlaunch i Tyskland under en spännande period där människor i hög utsträckning har börjat visa stort intresse för strömmade tjänster och upptäckt fördelarna med att kunna tillgodogöra sig berättelser när som helst och var som helst. Det känns fantastiskt att vi som marknadsledare i Skandinavien nu är med och ökar takten i den utvecklingen i ett av Europas största och viktigaste länder", säger bolagets expansionschef Stefan Tegenfalk i ett uttalande.

Den tyska ljudboksförsäljningen är i dag uppe i cirka 180 miljoner euro, motsvarande 1 900 miljoner kronor. Precis som på flera andra marknader sker det en omvandlingsfas där strömmade digitala tjänster är snabbast växande.

Läs mer: Bonnier investerar i arabiska ljudböcker 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer