Annons

Storytel slukar ännu ett bokförlag

Storytels vd Jonas Tellander.
Storytels vd Jonas Tellander.
Ljudboksspecialisten Storytel fortsätter förvärva och tar nu över Telegram Bokförlag. Aktien stiger på beskedet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Förvärvet skedde formellt genom dotterbolaget Storyside. De båda parterna har kommit överens om att inte offentliggöra prislappen i affären.

Beskedet fick aktien att ta ett litet glädjeskutt på torsdagsmorgonen. Klockan 9:30 hade kursen stigit med 1,4 procent till 74 kronor. Följ kursen här.

Storytels aktiekurs har rusat med hela 275 procent det senaste 12 månaderna och bolaget har numera ett börsvärde på 3,54 miljarder kronor. 

Läs mer: Storytel expanderar till Ryssland och Indien

Storytel kommer genom förvärvet få rättigheter till cirka 400 journalistiska verk. Förra året omsatte Telegram Bokförlag cirka 1 miljon kronor och redovisade en vinst på runt 90 000 kronor.

Den senaste tiden har Storytel varit på en köpräd. I början av mars köptes Danmarks fjärde största förlag People's Press för 97 miljoner kronor.

I samband med det sade Storytels vd Jonas Tellander till Di Digital att han inte uteslöt framtida köp:

”Vi har en opportunistisk inställning till uppköp och vill egentligen inte utesluta någonting. För oss är det dock inget självändamål att köpa och äga bokförlag, utan det viktigaste är att få fram berättelser som är bra."

Läs mer: Storytel köper danska People's Press

I juni 2016 köpte Storytel det anrika förlaget Norstedts för drygt 150 miljoner kronor. Tidigare det året köpte Storytel sin danska konkurrent Mofibo.

Läs mer: Storytel köper Norstedts – aktien rusar

Finwire / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer