Annons

Storytel tar in en halv miljard – men börsen gäspar

Jonas Tellander, grundare av Storytel.
Jonas Tellander, grundare av Storytel. Foto: Daniel Roos
Ljudboksbolaget Storytel har tagit in en halv miljard kronor i nytt kapital. Pengarna ska bland annat gå till expansionen i Latinamerika och Asien. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Storytel meddelade efter börsens stängning i går att bolaget planerade att ta in en halv miljard kronor från större investerare under kvällen och natten. 

Ett drygt femtiotal investerare har tecknat sig i emissionen, varav flertalet större institutionella befintliga aktieägare. Kapitalet ska användas för att bland annat tillgodose bolagets accelererade investeringar i geografisk expansion, både på befintliga marknader och i de nya regionerna Latinamerika och Asien, skriver Storytel i ett pressmeddelande. 

Läs mer: Här är svenskarna som kan bli miljardärer på tech 

Storytel kommer nu att emittera drygt 4,3 miljoner aktier, motsvarande en utspädning om 7,8 procent, och bolaget tar därmed in totalt cirka 500 miljoner kronor.

Teckningskursen landade på 115 kronor per aktie, vilket innebär en rabatt på 3,4 procent jämfört med onsdagens stängningskurs. 

Läs mer: Storytel går in i Latinamerika och startar bolag i Mexiko 

Storytel har de senaste tre åren femfaldigat sin aktiekurs och värderas i dag till dryg 6 miljarder kronor. Bolagets största aktieägare är grundaren och vd:n Jonas Tellander. 

När börsen öppnade på torsdagsmorgonen var reaktionen på nyemissionen relativt liten. Storytels aktiekurs var i stort sett oförändrad i öppningshandeln.

Artikeln uppdateras. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies