Annons

Storytel-utmanaren tar in 51 miljoner kronor i nytt kapital

Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Den digitala boktjänsten Nextory tar in 51 miljoner kronor i nytt kapital. "Vi växer kraftigt och ligger före våra planer", säger Nextorys vd Shadi Bitar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det nya kapitalet kommer från befintliga investerare samt LK Finans som blir ny delägare. Under 2017 växte försäljningen av digitala e-böcker med 115 procent och för Nextory gick det ännu bättre – företaget tredubblade sin kundbas och hade en tillväxt på 275 procent.

Läs mer: Storytel vänder till förlust 

"Vi växer kraftigt och ligger före våra planer, det känns jättekul att vi har fått förstärkt finansiering av några av våra tidigare ägare och också fått in nya ägare", säger Shadi Bitar som är grundare och vd för Nextory, enligt ett pressmeddelande.

Både Industrifonden och Acacia väljer att gå in med mer pengar i Nextory som nu vill fortsätta växa både internationellt och i Sverige.

Läs mer: Storsatsande Bookbeats förlust: 61 miljoner kronor 

"Vi tror att marknaden för e-böcker och ljudböcker går en spännande framtid till mötes. Med duktigt management och ett imponerande track record är vi övertygade om att Nextory är väl positionerat för att vara framgångsrika inom denna tillväxtmarknad", säger Lars Erik Blom som är vd för LK Finans, enligt pressmeddelandet.

Nextory konkurrerar bland annat med börsbolaget Storytel och Bonnier-ägda Bookbeat.

( Finwire / Di Digital )

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer