Annons

Storytels abonnenter har ökat med 50 procent på ett år

Jonas Tellander, vd och grundare på Storytel.
Jonas Tellander, vd och grundare på Storytel.
På ett år har Storytel lockat till sig 200 000 nya kunder på ett år, främst i utlandet. Samtidigt slog ljudboksspecialisten intäktsprognosen för sina streamingtjänster under det andra kvartalet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Storytels starka tillväxt fortsätter. Ljudboksbolaget hade 621 000 betalande abonnenter under andra kvartalet 2018. Det motsvarar en ökning med närmare 200 000 kunder, eller knappt 50 procent, från samma period i fjol och något högre än tidigare prognoser. Tillströmningen av nya kunder har varit som allra störst på den internationella marknaden.

Streamingintäkterna för kvartalet uppgick samtidigt till ca 239 miljoner kronor, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt på 43 procent. Försäljningen landade drygt 3 Mkr högre än tidigare prognoser.

“De senaste 12 månaderna har vi lanserat Storytel på 6 nya marknader, och har under samma period vuxit utomlands med närmare 140 000 betalande abonnenter. Det är ett kvitto på att våra utlandssatsningar med lokala team och ett starkt fokus på innehåll och marknadsföring ger resultat”, säger Jonas Tellander, vd och grundare, i ett uttalande.

Läs mer: Storytels vd om förlusten i första kvartalet: ”Vi trycker hårt på gasen” 

Knappt hälften eller 47 procent av bolagets streamingintäkter kommer nu från marknader i utlandet, jämfört med en andel på 39 procent under andra kvartalet 2017.

Den totala omsättningen eller resultatet för det andra kvartalet 2018 har däremot ännu inte presenterats.

Nyligen aviserade Storytel att de planerar att byta börs från Spotlight (tidigare Aktietorget) till First North. Enligt vad Jonas Tellander tidigare uppgett till Di ska listbytet underlätta för utländska investerare att handla med aktien. Det ska dock inte ses som ett steg på vägen till riktiga Stockholmsbörsen, heter det.

Läs mer: Storytel: "Inga planer på finbörsen"

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer