Annons

Strawbees vill lära barn att programmera – säkrar 20 miljoner från techprofilen

Erik Bergelin, vd och medgrundare av Strawbees.
Erik Bergelin, vd och medgrundare av Strawbees. Foto: Press.
Techinvesteraren Tommy Jacobson blir delägare i startupbolaget Strawbees. Förhoppningen är nu att fler skolor i världen ska börja använda deras digitala hjälpmedel.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Svenska Strawbees har på några år gått från ett leksaksbolag till ett edtechbolag. Bolaget säljer digitala hjälpmedel till skolor som ska lära barn kreativt tänkande och förstå ingenjörskap, programmering, och hållbarhet. 

”Vår lösning liknar väldigt mycket den som Lego har, med ett konstruktionssystem och programmering. Skillnaden är att vi kostar en fjärdedel så mycket. Det gör oss väldigt intressanta för marknader som annars inte har råd med Lego, som Afrika, Sydostasien och Sydamerika”, har medgrundaren Erik Bergelin tidigare sagt till Di Digital.

Nu har Strawbees säkrat en investering på 20 miljoner kronor från Tommy Jacobsons investeringsbolag Zenith. Han är sedan tidigare storägare i techbolag som Truecaller och Zound Industries.

Läs mer: Strawbees sluter jätteavtal med 30 000 skolor i Thailand 

Tommy Jacobson.
Tommy Jacobson. Foto: Oskar Omne

Pengarna ska finansiera vidare global expansion. Just nu finns Strawbees produkter i tiotusentals skolor runt om i världen, enligt egen utsago. Bolagets största marknad är Nordamerika, men Strawbees säljer även till lärosäten i Asien och Europa.

Strawbees grundades i Göteborg av Erik Thorstensson och Erik Bergelin under 2014. I fjol växte bolaget med 170 procent och omsatte 13,5 Mkr, med en förlust på 0,2 Mkr.

Läs mer: Kickstartersuccén Strawbees värderas till 39 miljoner 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies