Annons

Streamingbolaget Edgeware vinstvarnar

Joachim Roos, vd för Edgeware.
Joachim Roos, vd för Edgeware. Foto: Amanda Lindgren.
Streamingbolaget Edgeware meddelade på torsdagskvällen att både omsättningen och resultatet för det fjärde kvartalet 2017 väntas bli lägre än under samma period 2016. Aktien rasar med drygt 30 procent i fredagens inledande handel. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Edgewares nettoomsättning förväntas landa på omkring 68 miljoner kronor, vilket innebär att summan för helåret blir cirka 237 Mkr. Motsvarande siffror för 2016 var 85 miljoner respektive 252 Mkr.

Rörelseresultatet för det fjärde kvartalet 2017 förväntas i sin tur uppgå till 6 Mkr, att jämföras med 10 Mkr för motsvarande period 2016. Helårsresultatet blir således cirka 12 Mkr. Motsvarande siffra 2016 var 19 Mkr.

Läs mer: Streamingbolag tappar en femtedel av sin omsättning 

De nämnda siffrorna är preliminära, och ännu inte reviderade.

Anledningen till att sifforna avviker är att försäljningen under det fjärde kvartalet 2017 inte utvecklats på det sätt som bolaget förväntat sig.

"Det är framförallt lägre försäljning till några av våra största kunder som förklarar detta. Dessutom har vi generellt sätt lägre nivåer av årsskiftesflöden än tidigare år", säger vd Joachim Roos.

Den fullständiga bokslutsrapporten för fjärde kvartalet kommer att publiceras den 12 februari, några dagar tidigare än vad som tidigare meddelats.

Edgeware, som är verksamt inom teknologi för distribution av tv- och videotjänster,  håller telefonkonferensklockan 10 på fredagen. 

Beskedet fick ett bistert mottagande på Stockholmsbörsen och aktien rasar med drygt 30 procent i fredagens inledande handel. Omkring tio minuter över nio låg kursen på 24 kronor per aktie och Edgeware handlas därmed under teckningskursen på 29 kronor per aktie från noteringen i december 2016. 

Läs mer: Edgeware utökar kundkretsen 

(Direkt/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies