Annons

Studenternas riskkapitalbolag tar klivet in i Sverige

Den studentledda riskkapitalfonden Wave Ventures etablerar sig i Sverige och plockar in erfarna rådgivare. Nu börjar jakten på svenska bolag att investera i. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Wave Ventures lanserades i mars och har plockat in omkring 12 miljoner kronor från nordiska investerare. Fonden investeringar sker i ett tidigt skede och fokus ligger på nordiska startups. 

Nu tar bolaget steget in i Sverige och har utsett Rasmus Areskoug, som studerar Industriell Ekonomi i Lund, som partner för att leda den svenska expansionen. Samtidigt plockar Wave Ventures även in Hampus Jakobsson från Nordic Makers och Northzones Marta Sjögren som rådgivare. 

Läs mer: Ny riskkapitalfond siktar in sig på små startups 

”Att expandera till Sverige är i linje med vad vi ville göra från början. Ett av målen när vi satte upp den här fonden var att sammanföra den nordiska startuppsektorns olika hubbar genom ett konkret samarbete på gräsrotsnivå med riktiga projekt. Vår tanke är att om studenter från olika nordiska toppuniversitet arbetar tillsammans och investerar i bolag kan det leda till ett ökat samarbete och positiva sidoeffekter över tid”, säger Andreas Saari, vd och medgrundare av Wave Ventures. 

Planen är nu att rekrytera fler svenska studenter till fonden samt att hitta nya intressanta bolag med sitt ursprung i ekosystemen kring universiteten att investera i. 

”Vi har inga branschrestriktioner utan letar efter de ambitiösaste teamen med globala ambitioner och en produkt som löser ett faktiskt problem", säger Andreas Saari. 

Läs mer: Så investerar du i onoterade bolag

Investeringarna är i storleksordningen 250 000-500 000 kronor och sedan starten har man investerat i Quicksave, Blok, Surgify och Carbo Culture. Planen är att investera i 30-40 olika bolag och även om de 12 miljoner kronor man plockat in bör räcka en bra bit på vägen är avsikten att plocka in ytterligare kapital under hösten. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies