Annons

Styrelsen för Googles moderbolag stäms av aktieägare

Foto: Michael Liedtke
Styrelsen för Googles moderbolag Alphabet stäms av en aktieägare för att ha hemlighållit sexanklagelser mot seniora chefer, rapporterar CNBC.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Stämningen kommer månaden efter att New York Times avslöjat hur Google skyddat chefer genom att antingen behålla dem eller ge förmånliga avgångsvederlag. Android-skaparen Andy Rubin fick till exempel 90 miljoner dollar, motsvarande cirka 800 miljoner kronor, när han fick lämna efter att sexanklagelser riktats mot honom.

Det hela ledde till en revolt bland Googles anställda som världen över gick ut i strejk till följd av uppgifterna.

Stämningsansökan mot Alphabet är inlämnad i Kalifornien. Den hävdar att brott förekommit mot förvaltningsplikten samt att det förekommer missbruk av kontroll, otillbörlig berikning och slöseri med företagets tillgångar. 

Aktieägaren som stämmer styrelsen har ägt aktien sedan oktober 2009. Kort efteråt kom ytterligare två aktieägare att lämna in liknande stämningar, uppger CNBC.

Läs mer: Massprotest mot sextrakasserier skakar Google

Läs mer:  Efter trakasserierna: Sjunde AP-fonden kan stämma Google

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer