Annons

Succéår för Zlatans svenska bolag – fördubblar intäkterna

Zlatan Ibrahimović vid prisutdelningen av Guldbollen 2016.
Zlatan Ibrahimović vid prisutdelningen av Guldbollen 2016. Foto: Jonas Ekströmer (TT).
Fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimović tjänar fortfarande multum på sitt starka varumärke. Trots ett skrotat klädmärke fördubblades i fjol intäkterna i hans svenska bolag.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Zlatan Ibrahimović firar stora triumfer även utanför fotbollsplanen. Hans svenska bolag Unkown AB har gjort en samlad vinst på över 200 miljoner kronor sedan starten 2016, enligt ett färskt bokslut som Di Digital tagit del av.

Trots sitt blygsamma namn äger Unkown AB rättigheterna till det eftertraktade varumärket ”Zlatan”. Under 2018 mer än fördubblade bolaget sin omsättning från 50 till 104 Mkr. Merparten av intäkterna kommer från reklam och marknadsföring. 

Nyhetssajten Breakit var först att rapportera om Unknown AB:s bokslut. Den forne landslagskaptenen spelar numera sin klubbfotboll i USA för Los Angeles Galaxy. 

Hans svenska bolag förvaltar även en aktieportfölj med delägarskap i flera svenska techbolag, till exempel spelutvecklaren Isbit Games och e-sportplattformen Challengermode. 

Läs mer: Kraftigt vinstfall för Zlatan under 2017 

I fjol tecknade också Zlatan Ibrahimović 10 procent av aktierna i det Malta-baserade bettingbolaget Bethard. Fotbollsstjärnan har dock inte betalat med egna pengar för att bli bolagets fjärde största ägare, utan kvittat fordringar mot aktier efter att ha ställt upp i olika marknadsföringssyften.

Han har även pumpat in pengar i sitt nya projekt Padel Zenter, en hall för racketsporten padel som slog upp portarna i Stockholm i mars 2018. 

Däremot blev Zlatan Ibrahimovićs klädmärke A-Z, som han drev tillsammans med norska Varner Group, ingen succé. Efter två år med förluster på totalt 210 Mkr beslutade sig parterna för att skrota sport- och underklädesbolaget i augusti i fjol.

Men det går knappast någon nöd på fotbollsstjärnan. Vid utgången av 2018 uppgick det egna kapitalet i Unknown AB till hela 292 Mkr. 

Läs mer: Zlatans klädmärke skrotas

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer