Annons

Succén närmar sig – porrindustrin anammar VR

Megasajten Pornhub anammar VR.
Megasajten Pornhub anammar VR. Foto: Markus Schreiber/AP
Världens största sajt för barnförbjudet innehåll påbörjar ett samarbete med porrfilmsbolaget Badoink om gratis VR-porr. Därmed tar VR-branschen ett steg närmare den succé som många förutspår.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Oavsett vad man tycker om porrindustrin så har den alltid anammat ny teknik. Till exempel var branschen banbrytande när både VHS och internet var i sin linda.

Virtual reality, som ger användaren en känsla av att vara på plats utan att vara där, har fungerat bra inom spel och sprids nu även till andra användningsområden. Nu har tekniken fått sitt genombrott i porrindustrin.

Megasajten Pornhub – vars nätverk innehåller hela fem domäner som har större trafik än Aftonbladet.se, Sveriges största sajt efter Google – har inlett ett samarbete med porrfilmsbolaget Badoink. Pornhub och Badoink lanserar nu en gratis VR-sajt för porr.

Problemet att de flesta användarna ännu inte har VR-glasögon, har bolaget löst genom att erbjuda de 10 000 första medlemmarna Googles billiga ”cardboard”-låda gratis.

Di Digitals redaktion har inte testat den nya sajten men enligt en reporter på Gizmodo, så var upplevelsen inte helt felfri.

”Det ser verkligen ut som du är där, även om upplösningen på demovideon som jag såg var suddiga i bästa fall. I värsta fall verkade perspektivet lite fel, så att den kvinnliga skådespelerskan ibland såg ut som en jätte”, skriver Adam Clark Estes på sajten.

Vad som händer med VR framöver återstår att se men med porrindustrin i ryggen talar mycket för att utvecklingen kommer att gå än snabbare.

Läs även: Kan hans fiskespel bli vr-världens svar på Candy Crush Saga?

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer