Annons

Succéspel stoppas i Kina – Tencent backar på börsen

Tencent ställer ut på en internet-konferens i Peking 2015.
Tencent ställer ut på en internet-konferens i Peking 2015. Foto: Mark Schiefelbein
Techjätten Tencent köpte rättigheterna till det japanska tv-spelet "Monster Hunter:World" med förhoppningen att det skulle bli en succé även i Kina. Men bara dagar efter lanseringen har spelet stoppats av inhemska myndigheter.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det kinesiska techkonglomeratet Tencent föll med nära 4 procent under tisdagshandeln på Hongkongbörsen. Detta efter att kinesiska myndigheter stoppat bolaget från att sälja det populära tv-spelet "Monster Hunter:World", rapporterar CNBC.

Förbudet kommer bara dagar efter spelets lansering i Kina. Så sent som den 8 augusti började det saluföras på Tencents plattform Wegame.

Skälet bakom försäljningsstoppet är att tv-spelet inte "levde upp till regulatoriska krav", enligt kinesiska myndigheter. Tencent meddelar samtidigt att kunder som redan köpt spelet kan få sina pengar tillbaka.

Läs mer: Tencent nära att gå in tungt i svenska G-Loot 

Enligt en källa nära kopplad till Wegame handlar försäljningsstoppet av det japanska tv-spelet om interna stridigheter i den kinesiska byråkratin, rapporterar tidningen Financial Times.

"Monster Hunter:World" har ursprungligen skapats av den japanska tillverkaren Capcom. I spelet jagar användarna monster på olika kartor, antingen på egen hand eller i grupper om upp till fyra personer online. 

Capcom meddelade nyligen att spelet hade sålt i totalt 8,3 miljoner exemplar fram till halvårsskiftet 2018. Tencent har köpt licensen för att sälja spelet till pc-användare i Kina.

(TT/Nyhetsbyrån Direkt)

Läs mer: Tencent är techrasets största förlorare – större värdetapp än Facebook 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies