Annons

Succéspel stoppas i Kina – Tencent backar på börsen

Tencent ställer ut på en internet-konferens i Peking 2015.
Tencent ställer ut på en internet-konferens i Peking 2015. Foto: Mark Schiefelbein
Techjätten Tencent köpte rättigheterna till det japanska tv-spelet "Monster Hunter:World" med förhoppningen att det skulle bli en succé även i Kina. Men bara dagar efter lanseringen har spelet stoppats av inhemska myndigheter.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det kinesiska techkonglomeratet Tencent föll med nära 4 procent under tisdagshandeln på Hongkongbörsen. Detta efter att kinesiska myndigheter stoppat bolaget från att sälja det populära tv-spelet "Monster Hunter:World", rapporterar CNBC.

Förbudet kommer bara dagar efter spelets lansering i Kina. Så sent som den 8 augusti började det saluföras på Tencents plattform Wegame.

Skälet bakom försäljningsstoppet är att tv-spelet inte "levde upp till regulatoriska krav", enligt kinesiska myndigheter. Tencent meddelar samtidigt att kunder som redan köpt spelet kan få sina pengar tillbaka.

Läs mer: Tencent nära att gå in tungt i svenska G-Loot 

Enligt en källa nära kopplad till Wegame handlar försäljningsstoppet av det japanska tv-spelet om interna stridigheter i den kinesiska byråkratin, rapporterar tidningen Financial Times.

"Monster Hunter:World" har ursprungligen skapats av den japanska tillverkaren Capcom. I spelet jagar användarna monster på olika kartor, antingen på egen hand eller i grupper om upp till fyra personer online. 

Capcom meddelade nyligen att spelet hade sålt i totalt 8,3 miljoner exemplar fram till halvårsskiftet 2018. Tencent har köpt licensen för att sälja spelet till pc-användare i Kina.

(TT/Nyhetsbyrån Direkt)

Läs mer: Tencent är techrasets största förlorare – större värdetapp än Facebook 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer