Annons

Succéspelet expanderar till musikbranschen

Skivomslaget till den nysläppta singeln och Star Stable Entertainments marknads- och operativa chef Taina Malén.
Skivomslaget till den nysläppta singeln och Star Stable Entertainments marknads- och operativa chef Taina Malén.
Svenska spelbolaget Star Stable Entertainment har under dagen gått ut med att de genomför en musiksatsning. Deras första singel "I'll be there" har i en förkortad version fått över 3,5 miljoner lyssningar på tre veckor. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Star Stable Entertainment, känt för sina hästspel, ökade sin omsättning från 161 miljoner kronor 2017 till 207 Mkr 2018. Under fjolåret köpte även Nordic Film Games, som ägs av Egmont, 40 procent av bolagets aktier.  

”I första hand handlar det inte om att göra ekonomiska vinningar på musiken, utan att bredda vår produkt och nå fansen utanför spelet. Men på sikt hoppas vi att musiken också blir inkomstbringande”, säger Star Stable Entertainments marknads- och operativa chef Taina Malén.  

Läs mer: Hästspelet Star Stable växer: ”Vill fördjupa berättelsen”

Redan 2018 flaggades det för att en expansion in i andra branscher var på gång. I maj släpptes också den första av Star Stable Entertainments böcker i samarbete med Bonnier Carlsen. 

”Vi har genomfört de breddningar vi planerat att göra, där musikbolaget och bokförlaget är de två delarna. Just nu har vi inga nya affärsområden inplanerade men jag har en ny tjänst som bland annat innefattar att utveckla nya affärsområden”, säger Taina Malén.

På sikt är målet med branschbreddningarna att bygga en plattform som kan inspirera Star Stables främsta målgrupp, flickor mellan åtta och 16 år. Spelet har en halv miljon aktiva användare i 180 länder och interaktionen med fansen är enligt Taina Malén en viktig grundpelare för att kunna skapa plattformen.    

”Den första musikvideon som släpps kommer att skapas av våra fans. Detta genom interaktion på sociala medier.”

Läs mer: Nordisk Film sadlar på och går in i Star Stable 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer