Annons

Super Mario-bolaget bekräftar Di:s uppgifter om börsnotering

Foto: AP/TT
Spelbolaget Thunderful Group bekräftar Di:s uppgifter från i somras om en notering på First North och gör i samband med det en nyemission på 750 miljoner kronor. Storägare är Owe Bergsten – känd som mannen som tog Nintendo till Sverige på 1980-talet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Dagens industri kunde redan i juni i år rapportera om att spelbolaget Thunderful Group planerar en börsnotering i miljardklassen, något som de nu bekräftar i ett pressmeddelande.

Bolagets ankarinvesterare Consensus Småbolag, Delphi Fondene, Knutsson Holdings AB, Naventi Fonder, Provobis, Strand Kapitalförvaltning och Vasastaden kommer teckna aktier för 600 miljoner kronor. Grundarna Klaus Lyngeled och Brjann Sigurgeirsson kommer även sälja av en del av sina innehav. 

Pengarna från nyemissionen kommer användas till ytterligare förvärv och återbetalning av skulder. Värdet på bolaget beräknas landa på 3,4 miljarder kronor på börsen efter nyemissionen. 

”En bredare ägarbas, tillgång till kapitalmarknaden och ökad fokus på varumärket är viktiga förutsättningar för att ny Thunderful Groups strategiska mål. En listning på Forst North är ett naturligt steg i utvecklingen för bolaget”, säger Thundergroups styrelseordförande Mats Lönnqvist i ett uttalande.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer