Annons

Super Mario på väg mot bioduken igen

Spelkaraktären Mario är på väg att bli film igen.
Spelkaraktären Mario är på väg att bli film igen. Foto: Jordan Strauss
Japanska Nintendos klassiska spelkaraktär Mario är på väg att bli animerad film. Enligt uppgifter till The Wall Street Journal är Illumination Entertainment nära ett avtal med Nintendo efter omkring ett års förhandlingar. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Med drygt 330 miljoner sålda spel är Super Mario antagligen det bäst säljande spel-franchiset någonsin vilket länge fått det att vattnas i munnen på Hollywood-producenter. 

Enligt WSJ har flera olika filmbolag tidigare försökt förhandla till sig rättigheterna, men nu närmar sig alltså Illumination Entertainment ett avtal med det japanska spelbolaget. 

Läs mer: En bråkdel betalade för Super Mario Run

Illumination Entertainments filmer släpps av Universal Pictures, som även är delägare i studion, vars nöjesparksenhet för två år sedan slöt ett avtal med Nintendo om att skapa attraktioner baserade på Mario och andra karaktärer. 

Det här skulle inte vara första gången som Mario dyker upp på biodukarna. 1993 släpptes filmen "Super Mario Brothers" som floppade rejält. Sedan dess har Nintendo inte slutit några tv- eller filmavtal för någon av sina främsta karaktärer. 

Under de senaste åren har det släppts en rad filmer baserade på spel som Doom, Need for Speed och Assassin´s Creed med högst varierad framgång. Nyligen släpptes dock en film baserad på det finska spelbolaget Rovios spel Angry Birds som blev relativt framgångsrik. 

Läs mer: ”Så räddade filmen Angry Birds-bolaget”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies