Annons

Skogskodarna ska hjälpa bolag med blockkedjan – tar in 7 miljoner

Thomas Backlund och Carl Gärdsell är två av grundarna bakom Superblocks.
Thomas Backlund och Carl Gärdsell är två av grundarna bakom Superblocks. Foto: pressbild
Superblocks grundare Thomas Backlund sa upp sig från jobbet och flyttade till skogen för att koda. Nu tar blockkedjetjänsten in kapital för att växa.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Thomas Backlund sade upp sig från sitt systemutvecklarjobb och flyttade ut i skogen för nästan exakt fem år sen. 

”Jag har programmerat sedan jag var liten och jag började tidigt se mönster. Sen insåg jag hur dyrt och svårt det är för de som inte programmerar att få något gjort. Därför ville jag utveckla verktyg för att demokratisera det här med kodning”, säger Thomas Backlund. 

Läs även: Hotell utmanar bokningsjättarna med blockkedjan: ”Kan bryta oligopolet” 

Från att ha börjat med andra verktyg gick han och medgrundarna Carl Gärdsell och Javier Tarazaga Gomez över till att ta fram verktyg speciellt anpassade för bolag som vill skapa decentraliserade tjänster på blockkedjan. 

”Just nu är det smekmånad för blockkedjan och alla pratar om de balla sakerna man kan göra. Vad man inte pratar om är hur begränsad den är. Så fort det kommer till något prestandakrävande, privat datalagring eller ihopkoppling med existerande lösningar så blir det problem. Det är det vi löser”, säger Thomas Backlund. 

Tjänsten hjälper de som vill bygga en tjänst som har blockkedjan i centrum, men behöver mer än bara flytta värde.

Superblocks har nu tagit in 7 miljoner kronor för att kunna betala löner och anställa fler personer. Investeraren är riskkapitalbolaget Cryptowell, som fokuserar på blockkedjebolag. Det här är Cryptowells andra investering efter bolaget år 2017 köpte in sig i danska Hiveonline som utvecklar en finansiell plattform baserad på blockkedjetekniken.  

“Superblocks har enorm potential och lanseras vid helt rätt tidpunkt, vilket lägger grunden för att på sikt kunna bli ett globalt ‘Wordpress’ för decentraliserade appar”, säger Cryptowells investerare Håkan Birging. 

Läs mer: Han satsar 8 miljoner på hennes Hiveonline

Vad Superblocks gör är att koppla ihop decentraliserade molnlösningar till blockkedjan för att göra det möjligt att ta det bästa av de olika lösningarna. Genom plattformen förenklar bolaget processen för kodning, utveckling, test och implementering av smarta kontrakt och decentraliserade appar, så kallade ”dappar”. 

”De blir som ett lager på existerande molnstrukturer för att lyfta upp det till en decentraliserad nivå. Den hjälper blockkedjan att få superkrafter som den annars saknar. Tjänsten hjälper de som vill bygga en tjänst som har blockkedjan i centrum men behöver mer än bara flytta värde”, säger Thomas Backlund. 

Företagets första verktyg för smarta kontrakt och dapp-utveckling lanseras nu som en öppen beta för Ethereum-utvecklare. Plattformen kommer inom kort även att ge stöd för fler blockkedjor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies