Annons

Supercell säljs till Tencent – värderas till över 80 miljarder

Försäljningen av Supercell värderar spelbolaget till över 80 miljarder kronor.
Försäljningen av Supercell värderar spelbolaget till över 80 miljarder kronor.
Tencent köper majoritetspost i finska Supercell för 8,6 miljarder dollar, motsvarande 70,6 miljarder kronor. I och med uppköpet värderas spelbolaget till 82 miljarder kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Kinesiska internetgiganten Tencent bekräftar nu att man via ett konsortium köper en majoritetspost i finska Supercell (NTL) som bland annat ligger bakom det populära mobilspelet ”Clash of Clans”.

Det rör sig om en aktiepost på 84 procent och med ett bolagsvärde på 10,2 miljarder dollar, motsvarande 82 miljarder kronor, är affären värd cirka 8,6 miljarder dollar, enligt ett pressmeddelande. De resterande andelarna ägs av spelbolagets ledning och anställda.

Läs även: Supercell värderas till över 70 miljarder i ny deal

Säljare är japanska telekomjätten Softbank som inte längre kommer äga några aktier i Supercell. Softbank köpte sin majoritetsandel i Supercell 2013. För cirka ett år sedan utökade investeraren sitt innehav i spelstudion till 73 procent.

Tencent uppger att bolaget kommer kontrollera 50 procent av rösterna i det konsortium som bildats, skriver Finwire.

Som jämförelse såldes King (NTL), med spelsuccén Candy Crush, till Activision Blizzard för 50 miljarder kronor i fjol. Mojang (NTL), bakom spelet Minecraft, såldes till Microsoft för 18 miljarder kronor år 2014.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer