Annons

Svagare än väntat från MTG efter avknoppningen

MTG:s vd Jørgen Madsen Lindemann.
MTG:s vd Jørgen Madsen Lindemann. Foto: Oskar Omne
Tv-verksamheten har knoppats av, numera står e-sporten på egna ben i MTG. Men vid sin första kvartalsrapport lyckades bolaget inte motsvara analytikernas förväntningar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I februari godkände MTG:s aktieägare uppdelningen av bolaget i två delar, vilket ledde till att tv-verksamheten knoppades av och noterades som Nent Group på Stockholmsbörsen.

Den kvarvarande delen av MTG består i stället av:

E-sport, med e-sportligorna ESL, Dreamhack samt det nordamerikanska e-sportbolaget ESEA.

Gaming, med spelportalen Kongregate och 51 procent av det tyska datorspelsföretaget Innogames.

Digital Video Content, med Zoomin och Engage Digital Partners. 

På torsdagen var det dags för MTG att lämna sin första kvartalsrapport i sin nya skepnad. Bolagets rörelseresultat uppgick till minus 126 miljoner kronor, vilket kan jämföras med analytikernas förväntningar som var en förlust på 100 Mkr, enligt Infront Data. 

Omsättningen på 967 Mkr kom in strax under väntade 971 Mkr.

Bolaget redovisar dock bättre siffror på justerad ebidta-nivå, med en vinst på 25 miljoner kronor mot väntade 6,3 Mkr.

Den organiska tillväxten för koncernen var minus 1,7 procent, vilket var en klar försämring jämfört med samma period i fjol (plus 27,5 procent) men en förbättring mot det fjärde kvartalet då den låg på minus 11,5 procent. Det återspeglar en sekventiell förbättring inom både e-sport och gaming, skriver MTG.

MTG:s ambition för helåret 2019 är oförändrad, bolaget spår fortsatt en organisk försäljningsökning på omkring 15 procent.

”Koncernens försäljningsutveckling för 2019 förväntas vara viktad till det andra halvåret, vilket reflekterar en förbättrad intäktsgenerering i den e-sport-verksamhet som vi äger och driver själva, en fortsatt stark utveckling för Inno Games och operativa förbättringar för Kongregate”, skriver bolaget.

Nettokassan i MTG uppgick vid periodens slut till 349 Mkr.

Kommentar: Kinnevik redo att sälja MTG:s tv-del – men behåller gärna det digitala 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer