Annons
Danska Menucard noteras på Aktietorget i slutet av januari.

Svagt intresse för Menucards noteringsemission

Så blir du en framgångsrik företagare SPONSRAT AV Nordea

Jordan Belfort, tidigare aktiemäklare, känd från filmen Wolf of Wallstreet

”Wolf of Wall Street” om kryptotrenden: ”Största bedrägeriet någonsin”

Gigstrs vd Rasmus Solholm

Ställde om till bemanningsapp – omsatte 21 miljoner första året

Bofink vill optimera bolån – tar in namnkunnigt kapital

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Svagt intresse för Menucards noteringsemission

Danska Menucard noteras på Aktietorget i slutet av januari.
Danska Menucard noteras på Aktietorget i slutet av januari.
Restaurangappen Menucard noteras på Aktietorget i slutet av januari. Men emissionen på 20,4 miljoner kronor tecknades bara till 73 procent.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Danska Menucard avslutade den 22 december teckningstiden i sin noteringsemission. Emissionen på 20,4 miljoner kronor tecknades till 73 procent, motsvarande 15 miljoner kronor inklusive teckningsåtaganden, teckningsgaranti och apport. Bolaget tillförs 9,5 miljoner kronor kontant före emissionskostnader som beräknas uppgå till 1,8 miljoner kronor.

”I och med emissionsutfallet kan vi tillgodose samtliga tecknares önskemål och ge full tilldelning”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Noteringen är ett viktigt steg för Menucards tillväxtresa

Menucard är en appbaserad tjänst som vänder sig till företag och deras anställda vid restaurangbesök i samband med exempelvis representation. Via appen kan bokning av bord, mobilbetalning och redovisning att skötas.

”Stort tack till alla våra nya aktieägare som prioriterade att lära känna oss under den hektiska tid som julen innebär. Noteringen är ett viktigt steg för Menucards tillväxtresa och vi är glada över att ha fått nästan 500 nya ambassadörer för vår fantastiska produkt. Vi skall göra allt för att återgälda den tillit som visats oss och bjuder samtidigt våra nya aktieägare välkomna som användare av Menucard appen. Vi är nöjda med resultatet och det är nu tid att fokusera till 100 procent på verksamheten och de många möjligheter som börsnoteringen ger oss. Detta arbete ser jag fram emot att få leda”, kommenterar vd Kim Lykke Sommer.

Menucards B-aktie kommer att börja handlas på Aktietorget den 23 januari 2017. Bolaget har när nyemissionen registrerats av Bolagsverket 8,18 miljoner aktier utestående, fördelat på 3,53 miljoner A-aktier och 4,65 miljoner B-aktier. Det finns även utestående teckningsoptioner som ger rätt att teckna högst 1,61 miljoner nya B-aktier.

Finwire / Di Digital


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post