Annons

Svensk-Amerikanska Handelskammaren i New York tar Di Digitals event Female Founders till USA

Anna Throne-Holst, vd för Svensk-amerikanska Handelskammaren i New York.
Anna Throne-Holst, vd för Svensk-amerikanska Handelskammaren i New York. Foto: Pontus Höök
Tillsammans med Svensk-Amerikanska Handelskammaren i New Yorks (SACCNY) konferens Executive Women's Conference tar Di Digitals event Female Founders i maj klivet över Atlanten.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

“Svensk-amerikanska Handelskammaren i New York’s Executive Women’s Conference, eWc, är en av de tidigaste konferenserna med fokus på kvinnligt ledar- och entreprenörskap där både aktörer i Sverige och USA knyts ihop”, säger Anna Throne-Holst, vd för Svensk-Amerikanska Handelskammaren i New York.

SACCNY grundades 1906 och är världens största och äldsta svenska handelskammare utanför Sverige. SACCNY:s uppdrag är att främja och stärka handelsförbindelser mellan USA och Sverige samt bidra med stöd och tjänster till svenska och amerikanska företag. Sedan 2003 driver de konferensen Executive Women’s Conference som hålls växelvis i New York och Stockholm. 

”eWc har därmed utvecklats till ett unikt transatlantiskt nätverk av kvinnor i ledande roller inom näringsliv och entreprenörskap. Starka nätverk som detta skapar bevisligen värde för både nutida och nästa generations kvinnliga ledare och entreprenörer – de som till stor del driver agendan för en bättre morgondag”, säger Anna Throne-Holst, vd för Svensk-Amerikanska Handelskammaren i New York.

I år kommer eWc att hållas i New York på Handelskammarens nyöppnade mötesplats Gateway den 9 maj för att sedan avslutas i Washington den 10 maj. Gateway ligger på 29:e våningen i en skyskrapa i centrala Manhattan och fungerar som en unik samlingspunkt för såväl representanter för storföretag som en landningsbana och ett co-workingspace till stöd för svenska och nordiska tillväxtbolag med ambitioner att etablera sig på den amerikanska marknaden. Nytt för i år är att Di Digital och Svenska-Amerikanska Handelskammaren i New York ingår ett transatlantiskt samarbete genom att slå ihop konferenserna Female Founders och Executive Women´s Conference (eWc) i Stockholm respektive New York.

”Att samarbeta med Dagens industri och Female Founders möjliggör inte bara att fler briljanta kvinnliga ledare och grundare kommer in i rampljuset – utan även att de får kraft att ta klivet över Atlanten och nå nya marknader”, säger Anna Throne-Holst.

Female Founders i Stockholm går som vanligt av stapeln den 10 april på Musikaliska i Stockholm (läs mer här). De bolag som går segrande ur tävlingen kommer att erbjudas en plats vid eventet i New York där de ställs med amerikanska bolag och får pitcha för svenska och amerikanska företagsledare och investerare. 

”För Dagens industri är det fantastiskt att samarbeta med en partner som Svensk-Amerikanska Handelskammaren i New York som har ett mycket starkt nätverk som Female Founders nu får ta del av. Vi hoppas att detta ska ge flera svenska startup-bolag möjlighet till en flygande start på den amerikanska marknaden”, säger Peter Fellman, chefredaktör för Dagens industri och tidigare New York-korrespondent. 

Läs mer och anmäl dig till Female Founders här.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer