Annons

Svensk astma-app ska på export

Eric Alhanko, vd på Medituner som tar in 15 miljoner till sin astmaapp
Eric Alhanko, vd på Medituner som tar in 15 miljoner till sin astmaapp Foto: Pressbild
Medituner tar in 15 miljoner i kapital till sin app för astmatiker. Den ska hjälpa patienter att få individanpassad astmabehandling. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Butterfly ventures och en rad affärsänglar har investerat totalt 15 miljoner kronor i i det svenska företaget Medituner. Bland annat lägger statliga Almi Invest in tre miljoner kronor.

”Investeringen går till fortsatt implementering av Asthmatuner inom nordisk sjukvård för att därefter satsa på utvalda europeiska marknader”, säger Eric Alhanko vd på Medituner. 

Den optimala astmabehandlingen varierar för patienter från dag till dag beroende på ett flertal olika faktorer. Genom Medituners app Asthmatuner kan patienterna mäta nivån på sin astma och få automatiserade och individanpassade behandlingsrekommendationer. 

”I dag lider omkring 10 procent av den svenska befolkningen av astma och över hälften av dem får fel behandling”, säger Maria Tell, investeringsansvarig på Almi invest och fortsätter.

”Bättre kontrollerad astma ger ökad livskvalitet såväl som kostnadsbesparingar för sjukvården och vi ser stora möjligheter för Medituner att ta marknadsandelar globalt.” 

Medituner grundades av läkaren Henrik Ljungberg och specialistsjuksköterskan Björn Nordlind. I nuläget är Asthmatuner enligt bolaget ensamt om att kunna ge automatiska, individanpassade behandlingsrekommendationer enligt läkares behandlingsplaner. 

Asthmatuner erbjuds via ett 60-tal specialist- och primärvårdskliniker och nätläkaren Mindoktor. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer