Annons

Svensk e-sportkanal ansöker om notering

E-sport är en växande medietrend. (Personen på bilden har ingenting med texten att göra)
E-sport är en växande medietrend. (Personen på bilden har ingenting med texten att göra) Foto: TT
Esport-bolaget ESEN eSports har beslutat att ansöka om notering på Aktietorget. Aktien beräknas börja handlas på marknadsplatsen i september. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bolaget genomför just nu en nyemission med sista teckningsdag den 10 juli. Det framgår av ett pressmeddelande. 

ESEN eSports bildades 2015 och är ett sändningsbolag för esport och gaming. Bolaget har kontor i Stockholm med tio anställda och omsatte 2,2 miljoner kronor under de senaste 17 månaderna med en förlust på 1,1 Mkr. 

"Med bara fyra dagar kvar på teckningsperioden är vi nu mycket nära mållinjen. Jag känner mig stolt över det fantastiska intresse som visats från både gamla och nya aktieägare. Vi ser en anslutning av vår aktie till Aktietorget som ett viktigt steg för att förverkliga vår affärsplan och uppsatta mål", säger Joakim Stenberg, vd på ESEN eSports.

Läs mer: E-sport växer så det knakar – här är de stora vinnarna 

Bolagets plan är att ta in 9 Mkr, vid full teckning skulle bolaget noteras till en värdering på drygt 50 Mkr. Det innebär att bolaget skulle värderas till mer än 30 gånger årsomsättningen.

Bland Esens ägare finns bland annat "startupfabriken" NS Ventures som tidigare varit med och noterat bolagen Videoburst, Fastout och Transiro.

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer