Annons

Svensk e-sportplattform köper gaming-centret Inferno Online

Inferno Online i Skanstull.
Inferno Online i Skanstull.
Svenska e-sportplattformen Esportal köper gaming-centret Inferno Online i Stockholm. ”Vi bygger ett ekosystem för e-sport”, säger Esportals huvudägare Peter Liljestrand.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Inferno Online har totalt 550 gamingplatser på två anläggningar i Stockholm, där lokalen vid Odenplan omfattar 2 200 kvadratmeter och har en särställning som världens största gaming-center. Koncernen omsätter nära 30 miljoner och gjorde en rörelsevinst på närmare 2 Mkr i fjol.

Parterna vill inte avslöja köpeskillingen. Anton Budak fortsätter som vd för Inferno Online medan hans kompanjon Samuel Agirman valt att satsa på egen verksamhet.

Läs mer: MTG lanserar investeringsfond för online-spel

”De får bra betalt, säger Peter Liljestrand på väg i en turnébuss med delar av Esportals ledning till Dreamhack Winter i Jönköping.

Han är övertygad om att investeringen snabbt går att räkna hem.

Hur kommer det att märkas att ni är nya ägare?

”Det kommer framför allt bli väldigt mycket fler sändningar från Inferno med start efter årsskiftet. Dels siktar vi på daglig streaming därifrån och att vi kommer att stå som värd för turneringar och ha studiosändningar.”

Diskussionerna med Inferno Onlines radarpar Anton Budak och Samuel Agirman har pågått sedan slutet av våren. Avtalet skrevs under på torsdagen.

Läs mer: Dreamhack intar Globen – CS-spelare gör upp om miljonpris

”Känslan nu är helt suverän. Det går inte att kopiera saker som Inferno. Vi tror på den fysiska platsen även i digitala sammanhang och det här är unikt för gaming, som Old Trafford för fotbollen eller Maple Leaf Gardens för hockey”, säger Peter Liljestrand.

För säljarna har det dock varit ett ganska svårt beslut att fatta.

”Vi har drivit det här som ett familjeföretag i 14–15 år och det är klart att det känns lite sorgligt. Samtidigt är det jättekul att kliva upp som vd. Men visst är det en omställning i livet. Vi vill inte prata om pengar. Vi är nöjda”, säger Anton Budak.

Enligt Peter Liljestrand är köpet av Inferno Online bara början.

”Det kommer många fler saker framöver, det är ett ekosystem vi bygger”, säger han.

Bakom Esportal står förutom Peter Liljestrand, e-sportprofilen Daniel ”Pani” Aicardi, Rickard Wilton, tidigare vd för Insplanet, Erik Lindblom, grundare av Mind samt Taina Malén marknadschef på Star Stable.

Bolaget har tidigare tagit in 15 miljoner kronor och utvecklat en plattform som matchar spelare med samma skicklighetsnivå, förhindra fusk och som kan användas för turneringar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer