Annons

Svensk elbil tar in fem miljoner via crowdfunding

Den svenska elbilen Uniti vill ta in fem miljoner kronor genom Fundedbyme.
Den svenska elbilen Uniti vill ta in fem miljoner kronor genom Fundedbyme.
Den svenska elbilstillverkaren Uniti försöker ta in minst fem miljoner kronor genom gräsrotsfinansiering. Redan när kampanjen öppnade hade man fått in 65 procent av summan.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Målet med finansieringsrundan är att få in fem miljoner kronor mot 5,10 procent av bolaget.

”På väldigt kort tid har vi fått in över 70 personer som vill vara delägare i Uniti”, säger André Bogsjö finansieringsansvarig på Uniti.

Under det första året har bolaget finansierats av fyra affärsänglar och Almi. Pengarna som man nu tar in genom Fundedbyme ska användas till att bygga en första prototyp av den lilla stadsbilen.

Läs även: Fundedbyme ratade bankinvestering

”Vi ska vara väl finansierade för att kunna bygga prototypen. Vi har kommit ganska långt redan på relativt lite pengar och använder oss i hög utsträckning av open source, bland annat för infotainment-delen”, säger André Bogsjö.

Uniti ska styras helt elektroniskt och inte ha några mekaniska länkar. Den första modellen är en tvåsitsig bil som ska drivas av en motor på 15 kilowatt med en räckvidd på femton mil och en maxhastighet på 90 kilometer i timmen.

 

Vi ska vara väl finansierade för att kunna bygga prototypen.

 

Uniti sysselsätter i dag fler än 20 personer på heltid och utvecklingen av elbilen sker på Ideon i Lund. Målet är att ha en prototyp klar i december nästa år. Bilen, som ska kosta 200 000 kronor, ska finnas på marknaden 2019.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer