Hoppa till innehållet

Svensk hybrid ska utmana bland dejtingapparna

På dejtingmarknaden finns en mängd appar som konkurrerar genom olika koncept. Svenska Relate utmanar genom en hybrid av en värderingsbaserad app och fysiska evenemang. 

På Relates evenemang kan singlar både matchas med varandra och mingla till feststämningen som skapas av Relates egna hus-DJ Erik Andersson.
På Relates evenemang kan singlar både matchas med varandra och mingla till feststämningen som skapas av Relates egna hus-DJ Erik Andersson.Foto: Minna Jóhannsdóttir

För den som vill använda appar för att dejta finns det ett stort utbud att välja mellan. Med över 340 miljoner nedladdningar är Tinder den mest använda av dejtingapparna. Tinder har fått utstå en del kritik som ytligt då det främst går ut på att snabbt svepa förbi bilder och säga ja eller nej.

Happn för samman personer som har korsat vägar i verkligheten. I dagsläget har appen omkring 450 000 användare i Sverige och runt 500 nya användare ansluter sig varje dag. 

Bumble startades utifrån att tanken om att det finns ett jämställdhetsproblem i dejtingvärlden, där kvinnor ofta väntar på att mannen ska ta det första steget. När en man och en kvinna matchar i Bumbles app måste därför kvinnan ta kontakt först. 

Relate är en ny app som lanserades i Sverige för ett år sedan och vänder sig främst till personer som söker långsiktiga relationer. Appen bygger på en värderingsmetodik där användaren först får svara på en slags enkät för att kartlägga ens personliga värderingar.

”Vi hittade forskning som pekar på att en gemensam värdegrund är en av de viktigaste faktorerna för kärleksrelationer. Vi vill skapa en djupare interaktion redan från start utifrån värderingar” säger Philip Jonzon Jarl, vd och medgrundare på Relate. 

Läs mer: H&M-chefen investerar i dejtingapp 

Philip Jonzon Jarl tror att Relate har en konkurrensfördel genom att vara en hybrid av både en digital och en fysisk plattform. 

”Folk är väldigt trötta på apparna och swipeandet”, säger Philip Jonzon Jarl. 

I dag på alla hjärtans dag hålls det första evenemanget tillsammans med en större partner. De 200 personerna som deltar i Weworks lokaler kommer bland annat att få möjlighet att matcha med andra personer som är på plats utifrån värderingsmetodiken.

”Evenemangen är en del av vår produkt, men också en annorlunda tillväxtsstrategi som fungerar väldigt bra”, säger Philip Jonzon Jarl. 

Hittills har Relate bara lanserat i Stockholm. Men mot slutet av 2020 siktar de på att lansera sin app i fler städer i Sverige och internationellt. 

”Det handlar om att ta nya marknader för att få till kvaliteten på matchningarna. Det blir inte bra om vi har 100 eller ens 1000 användare i en stad. I Stockholm har vi redan kommit upp i ett bra antal användare. Nyckeln är att snabbt komma förbi den kritiska gränsen av användare”, säger Philip Jonzon Jarl. 

I nuläget är appen gratis för användarna. För att vara med på evenemangen får deltagarna betala en summa, vanligtvis omkring 150 kronor. Tanken är att det ska komma en premiumversion av appen i framtiden. Men företaget är inte lönsamt ännu. 

”Intäkterna räcker inte för vårt team på sex personer så det är våra investerare som finansierar företaget”, säger Philip Jonzon Jarl. 

Bland investerarna finns bland annat 41:an Invest med H&M-arvtagaren Karl-Johan Persson och Kivra-grundaren Stefan Krook. Under 2019 tog Relate in 5 miljoner i kapital. De har planer på att ta in ytterligare 8 till 10 miljoner under våren. 

Framåt hoppas Relate på att både bli lönsamma som företag och att kunna hjälpa personer skapa meningsfulla relationer som håller i längden.  

”Relates kärngrupp har förstått konceptet, men utmaningen nu ligger i att få de stora massorna att förstå och ändra sitt beteende”, säger Philip Jonzon Jarl. 

De arbetar också på att utveckla en funktion i appen som ska fungera som ett kommunikationsverktyg för befintliga par. 

”Det vi bygger nu med att vi inte stannar vid en match utan vill hjälpa användarna även senare på resan efter att de har träffat någon tror vi också kommer bli en fördel för oss”, säger Philip Jonzon Jarl. 

Läs mer: Facebooks ”Tinder-dödare” stoppad av GDPR

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera