Annons

Svensk krypto rusade 30 000 procent – och en ny enhörning föddes

Di Digitals Henrik Ek och Ida Hansson Brusewitz.
Di Digitals Henrik Ek och Ida Hansson Brusewitz.
Svenskarnas kryptovaluta Alice steg i hyperfart på några timmar. Samtidigt har Sverige fått en ny enhörning. Di Digitals Ida Hansson Brusewitz och Henrik Ek diskuterar också hur hackare har blivit allt fräckare under pandemin – beloppen trefaldigades och vården blev extra utsatt. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

 

Rushen till bitcoin har satt nytt fokus på investeringar i kryptovalutor, så när spelmyntet Alice lanserades steg kursen med hisnande 30 000 procent på några timmar. 

I podden diskuteras också två miljardbolag på frammarsch. Epidemic Sound blev Sveriges nya enhörning genom en ny kapitalrunda och Trustly kommer med nya signaler om börsnotering.

Att få sin data hackad, inlåst eller spridd är en skräck för många bolag idag. I tider av ökad digitalisering och distansarbete har riskerna ökat, vilket hackare utnyttjade och summorna blir allt större. Vi diskuterar hur metoderna utvecklas och vad man bör tänka på.

Foodora fortsätter att bli alltmer likt Amazon med inte bara leveranser från restauranger utan även annan handel och har startat egna matbutiker. Nu har budbolaget även ett test med en lite robot som kör mat från Stureplan i Stockholm.

Länk till acast

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer