Annons

Svensk miljardär investerar i ljudbolaget Dirac

Staffan Persson (tv) och Fingerprints tidigare vd Jörgen Lantto investerar i ljudbolaget Dirac.
Staffan Persson (tv) och Fingerprints tidigare vd Jörgen Lantto investerar i ljudbolaget Dirac.
Svenska Dirac tar in 44 miljoner kronor i riskkapital för att optimera ljud i VR- och AR-miljöer. Miljardären Staffan Persson och Fingerprints tidigare vd Jörgen Lantto är bland investerarna.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Dirac (NTL) utvecklar en teknik förbättrar ljudkvaliteten i elektronikprodukter. Bland kunderna finns flera kinesiska mobiltelefontillverkare.

Vi vill bygga något riktigt stort

Ljudbolaget omsatte 30 miljoner kronor under 2015 och ska enligt sajten Breakit ha sett en tillväxt på mer än 60 procent i fjol.

Nu tar Dirac in 44 miljoner kronor i riskkapital från investerare som den tidigare Fingerprint-chefen Jörgen Lantto, Staffan Perssons Swedish Capital och kinesiska AAC Technologies, rapporterar Breakit.

Fingerprint-veteranen blir även ny styrelseledamot i bolaget.

Tanken är att bolaget ska utveckla sin teknik för att optimera ljud VR- och AR-miljöer.

”Vi vill bygga något riktigt stort. Överallt där det finns ljud kan vi göra det bättre, renare eller högre. Det är en väldigt stor marknad, som tidigare varit väldigt traditionell och analog”, säger Diracs vd och medgrundare Mathias Johansson till sajten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer