Annons

Tunga affärsänglar satsar miljoner i svenska Soundtrap

Den svenska musiktjänsten Soundtrap tar in 13 miljoner kronor i ny finansiering. Affärsängeln Magnus Bergman, som tidigare investerat i både Truecaller och Prezi, är en av finansiärerna. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Svenska Soundtraps tjänst ska göra det lätt att skapa musik, var du än befinner dig. Genom att basera sin musikstudio i molnet menar Soundtrap att bolaget kan erbjuda något som många andra musiktjänster saknar.

Tjänsten fungerar på alla plattformar och låter användarna skapa musik tillsammans i realtid. Det säger Per Emanuelsson, medgrundare och vd på Soundtrap.

Företaget släppte en betaversion av tjänsten i slutet av 2013 och den färdiga produkten i juni i år. Soundtrap har sedan starten tagit in 1 miljon dollar i kapital. I förra veckan fylldes kassan på ytterligare.

Per Emanuelsson, Soundtraps vd och medgrundare

I torsdags blev det klart att Soundtrap tar in drygt 1,5 miljoner dollar i ny finansiering. Förutom Lars Bergström, som är storägare i Soundtrap, har affärsängeln Magnus Bergman gått in som delägare. Han har tidigare investerat i företag som Truecaller och Prezi.

”Jag är mycket imponerad över grundarnas och teamets kompetens att bygga nästa svenska Unicornbolag", säger Magnus Bergman i en kommentar.

Även Kristoffer Melinder, Joakim Karlson och Ulf Rosberg på riskkapitalbolaget Nordic Capital har gått med som privatinvestere. Därutöver kommer delar av finansieringen från investerare i andra delar av Skandinavien och Storbritannien.

Kapitalet ska användas för nyanställningar och tillväxt, speciellt i USA.

Samma månad som Soundtrap lanserade sin färdiga produkt ingick företaget även ett partnerskap med Google som ”Partner for Education”.

Soundtrap är den enda av Googles partner som erbjuder en musiktjänst som är integrerad med Google Classroom och fungerar på Chromebook-datorer. Enligt Per Emanuelsson får Soundtrap därmed en mycket stark tillväxt i segmentet.

”Vi är i en tillväxtfas. Rent organisiskt har vi växt från att ha 20 000 användare i januari till att ha en kvarts miljon användare i dag. Vi växer så det knakar, speciellt i USA”, säger Per Emanuelsson.

Soundtrap har ännu inget kontor i San Francisco men det är bara en tidsfråga innan det blir dags att flytta dit, enligt Per Emanuelsson.

”Vi har en liten flagga uppsatt i Palo Alto men ännu inget folk på plats. Snart ska vi ha det.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer