Annons

Svensk spelstartup fyller på kassan – tar hjälp av hemlig fotbollsstjärna

Alex Aguilera, grundare av Like A Boss Games, samt det svenska landslaget i fotboll. Spelarna på bilden har inget med samarbetet att göra.
Alex Aguilera, grundare av Like A Boss Games, samt det svenska landslaget i fotboll. Spelarna på bilden har inget med samarbetet att göra. Foto: Press och Pontus Lundahl/TT.
Den svenska spelstartupen Like A Boss Games fyller på kassan med 10 miljoner kronor. Deras första spel ska lanseras till sommaren och har tagits fram tillsammans med en hemlig fotbollsstjärna.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spelutvecklaren Like A Boss Games fyller på kassan med 10 miljoner kronor, i en runda som leds av ett investerarkollektiv från spelbolaget Leo Vegas. En av de som medverkar i rundan är Leo Vegas storägare Torsten Söderberg.

Den svenska startupen Like A Boss Games grundades 2015 av Alex Aguilera, som har en gedigen bakgrund i spelbranschen med chefsroller hos bjässen Electronic Arts, Kinneviks e-sportsbolag MTG X och på svenskgrundade Stardoll.

”Pengarna ska i första hand gå till att marknadsföra det första spelet, men också till att förbereda nästa spelsläpp, som kommer att använda samma spelmotor”, säger Alex Aguilera till Di Digital.

Studions premiärspel ska lanseras globalt någon gång under sommaren 2018. Det kommer att bli ett fotbollsspel för mobilen, där användarna i realtid ska kunna spela mot varandra.

”Vi har hittat ett ganska så unikt, nischat koncept där vi kommer att bli en av de första aktörerna. Ingen äger den här typen av marknad för fotbollsspel på mobilen, vid sidan av FIFA-serien”, säger han, med hänvisning till jätten Electronic Arts succéspel på samma tema.

Läs mer: King-veteraner ska få ny svensk spelstudio att lyfta 

Det handlar inte om Zlatan, utan en annan fotbollsstjärna som är mer känd i sociala medier

Det första mobilspelet ska Like A Boss Games lansera tillsammans med "en av världens största sportstjärnor", som bolaget självt beskriver det. Investeraren Torsten Söderberg uppger att det hemliga avtalet är skrivet med ett av de "mest intressanta varumärkena" inom den internationella proffsfotbollen.

”Like A Boss Games har en väldigt intressant positionering. Jag ser bolaget som en potentiell vinnare inom ett segment av mobilspelsbranschen som är under mycket stark utveckling”, säger han i en kommentar.

Det har tidigare spekulerats att det kan handla om Zlatan Ibrahimović, den forne landslagsanfallaren som numera spelar för den amerikanska klubben Los Angeles Galaxy. Hans högra hand och affärspartner Mika Lepistö är nämligen styrelseledamot i Like A Boss Games sedan något år tillbaka.

Uppgifterna om Zlatan Ibrahimovićs medverkan tillbakavisas dock av Alex Aguilera.

”Det handlar inte om Zlatan, även om jag gillar honom väldigt mycket. Det är en annan fotbollsstjärna som är mer känd i sociala medier. Men på grund av vårt avtal kan jag ännu inte säga vem det är”, säger han.

Sedan tidigare har bolaget plockat in knappt 15 Mkr i riskkapital i två olika rundor, enligt databasen Nordic Tech List. På ägarlistan finns bland andra statliga Almi Invest, King-veteranen Fred Åhlberg, affärsängeln Mattias Hansson och serieentreprenören Daniel Laurén, numera senior rådgivare på crowdfundingbolaget Invesdor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies