Hoppa till innehållet

Svenska antidepp-appen spränger miljonvallen

Entreprenören David Brudö vill förebygga psykisk ohälsa med sin digitala tjänst Remente. Nu har deras app laddats ned över 1,2 miljoner gånger globalt. ”Vi växer med ungefär 2 000 nya användare varje dag”, säger han.

David Brudö har grundat antidepp-appen Remente.
David Brudö har grundat antidepp-appen Remente.Foto: Press.

Göteborgsbolaget Remente lanserade sin tjänst under 2015. Appen fungerar som en slags digital livscoach och mentor. Remente hjälper användaren att planera sitt liv och nå sina utsatta mål, för att på så vis hitta balans och mentalt välbefinnande. 

I början av 2018 hade Remente 400 000 nedladdningar på Appstore och Google Play, men på senare tid har genomslaget blivit betydligt större.

”Vi har nu passerat 1,2 miljoner nedladdningar. Vi växer med ungefär 2 000 nya användare varje dag, utan att egentligen ha lagt en krona på marknadsföring”, säger vd:n och grundaren David Brudö.

David Brudö började utveckla tjänsten efter att själv ha lidit av depression och befunnit sig på gränsen till utbrändhet. Han har en framgångsrik entreprenörsbakgrund som medgrundare till e-handelstjänsten Fyndiq, som 2017 omsatte 328 miljoner kronor, resesajten Destly och det börsnoterade nanobolaget Smoltek.

Remente finns tillgänglig på flera olika språk: svenska, engelska, tyska och sedan i fjol även på spanska. 

”Vår enskilt största marknad är USA, där ungefär 30 procent av alla användare finns. Det känns förstås extra kul med tanke på att USA är ett mekka för självhjälp och personlig utveckling”, säger David Brudö.

Läs mer: David Brudö är en av tech-Sveriges 40 hetaste serieentreprenörer under 40 

Intäkterna kommer från att användare tecknar prenumerationer och är villiga att betala extra för kurser i bland annat stresshantering, ledarskap, mindfulness och minnesträning. Själva appen är däremot gratis att ladda ned och använda. 

Vi har med väldigt små medel lyckats bygga en produkt som hjälper människor världen över.

Den preliminära omsättningen för 2018 uppgick till 2,3 Mkr, enligt David Brudö, vilket motsvarar en intäktstillväxt på ungefär 18 procent från året innan. Hur stor förlusten blev i fjol vill han däremot inte uttala sig om.

”Ambitionen är att växa omsättningen med ett antal gånger under 2019, och om vi fortsätter på inslagen väg är det troligt att vi blir kassaflödespositiva och kommer närmare lönsamhet”, säger David Brudö. 

Utöver konsumentmarknaden har Remente också börjat sälja sin produkt direkt till andra företag, vilket David Brudö värderar som ett viktigt framtida intäktsben. Den Göteborgsbaserade industrikoncernen Stena återfinns till exempel redan på kundlistan.

”En utmaning för företag är att de saknar verktyg för personalens utveckling och prestation. Man pratar mycket om det i organisationerna, men det finns inga uppbyggda system. Det kan vi erbjuda”, säger han.

Läs mer: Mentor-appen Remente i samarbete med Sahlgrenska 

Under det senaste dryga året har Remente tagit in knappt 6 Mkr i riskkapital i flera omgångar, enligt handlingar från Bolagsverket. Några av investerarna är Mr Green-grundaren Mikael Pawlo, Jan Bosch som är styrelseledamot i det omskrivna svenska AI-bolaget Peltarion och Andreas Svenungsson, som varit kommunikationschef för Google i Norden och numera är strategichef på AB Volvo.

”Vi har med väldigt små medel lyckats bygga en produkt som hjälper människor världen över. För att ta tillvara på potentialen kan det bli aktuellt för oss att ta in mer pengar redan i år”, säger han.

Remente har i dagsläget ett tiotal anställda vid kontoret i Göteborg. Bakom bolaget står, förutom David Brudö, bland andra psykologen Nils Eék, ”minnesatleten” och föreläsaren Idriz Zogaj, entreprenören Niklas Forser, mentala tränaren Kjell Enhager samt Saltside-medgrundaren och Skype-veteranen Anders Hallin.

På senare tid har antalet digitala tjänster inom terapi–, psykologi- och meditation exploderat. Bara i Sverige har aktörer som Shim, Ahum, Learning to Sleep, Alex och Competencer dykt upp – medan nätläkare som Kry samtidigt breddat sina verksamheter till att även innefatta möten med psykologer.

”Även om appkonkurrensen är mer mördande än någonsin har det bara påverkat oss positivt”, säger David Brudö.

Läs mer: Kan en app få dig att må bättre? Pepp-appen Remente rusar på listorna 

Innehåll från Visma AmiliAnnons

Inkassobolaget utmanar branschen ”Vi är en del av lösningen”

Visma Amili rapporterar en tvåsiffrig tillväxt och en stark marginal för andra året i rad.  Vidareutvecklingen av bolagets produkterbjudande med fokus på smarta fakturor, tillsammans med stora investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur, har visat sig avgörande för bolagets starka resultat.

Trots försämrat konjunkturläge rapporterar Visma Amili, som levererar tekniska lösningar inom faktura-, påminnelse- och inkassohantering, en tillväxt på 14% under 2023. 

Magnus Månsson, vd på Visma Amili, betonar värdet av bolagets investering i teknisk infrastruktur. En satsning som gör det möjligt att erbjuda en helhetslösning som avlastar kundernas egen ekonomiavdelning. Med ett utökat fokus på att optimera fakturaprocessen och erbjuda lösningar som frigör tid och förbättrar likviditeten för kunderna, har Visma Amili förstärkt sin position som en stabil och pålitlig partner för både företag och myndigheter.

– Våra kunder vill inte ägna sig åt kravhantering, men måste få betalt för sina tjänster. Att fler kunder använder oss redan på fakturastadiet möjliggör för en stabil affärsmodell som gynnar både oss och våra kunder, förklarar Månsson.

Kundcentrerad utveckling främjar en sund kreditmarknad

Under det gångna året har Visma Amili lagt stor vikt vid att stödja en sund kreditmarknad. Genom att hantera förfallna fakturor på ett schysst och effektivt sätt sätter Visma Amili människan i fokus. En viktig satsning är den egenutvecklade betalplattformen som ger fakturamottagaren tillgänglighet dygnet runt, möjlighet att välja bland flera betalningsalternativ och realtidsåterkoppling på över 70 olika språk.

– Vi är en del av lösningen, inte en förvärrande faktor i ekonomisk utsatthet. Vårt uppdrag är att främja en sund kreditmarknad och våra satsningar speglar vårt engagemang för att uppnå det målet, säger Månsson.

Expertkompetens från en av Europas ledande koncerner

Trots betydande investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur har Visma Amili lyckats behålla en stark marginal på 24%. Ett resultat som vittnar om företagets engagemang för att leverera produkter som ger verkligt värde till kunder.

Visma Amili ingår tillsammans med 180 andra produktbolag i Visma-koncernen, en av Europas ledande leverantörer av affärskritisk mjukvara. Koncernen har levererat en exponentiell tillväxt de senaste 20 åren och rapporterade 2023 en tillväxt på nästan 2,4 miljarder euro. Tillgången till global kompetens och resurser stärker Visma Amilis tekniska utveckling och möjliggör ännu effektivare och säkrare produkter.

I en tid av ökad konkurrens fortsätter Visma Amili att utmana branschen. Med visionen om att vara en framstående leverantör av molnbaserade faktura-, påminnelse- och inkassolösningar, ligger bolagets fokus på att leverera lösningar som optimerar och automatiserar företags och myndigheters ekonomiska processer.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visma Amili och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera