Annons

Svenska e-handlaren fyller kassan med 180 miljoner kronor

Jollyrooms vd och grundare Ole Sauar.
Jollyrooms vd och grundare Ole Sauar. Foto: Press.
Svenska Jollyroom, som säljer barnprodukter, är en av Sveriges största e-handlare. Efter att ha vänt till förlust under 2019, med en avmattad intäktstillväxt, tar nu bolaget in kapital från storägaren Egmont.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det svenska e-handelsföretaget Jollyroom har tagit in 180 miljoner kronor genom en nyemission som genomfördes under våren, rapporterar Breakit.

Pengarna kommer mediekoncernen Egmont, som nu ökar sitt ägande från 37,5 till 49 procent av bolaget. Jollyrooms grundare och vd Ole Sauar minskar samtidigt sin andel från 62,5 till 51 procent av aktierna.

Jollyroom vände från en vinst på 19 Mkr under 2018 till en förlust på 29 Mkr i fjol. Minusresultatet uppges bero på kraftiga investeringar i ett nytt robotiserat lager.

Under de senaste åren har bolaget visat upp en stark tillväxt, men 2019 stod omsättningen still kring 1,4 miljarder kronor. 

Göteborgsbaserade Jollyroom, som säljer kläder och andra produkter för barn- och bebisar, har som mål att omsätta 3 miljarder kronor om tre år.

(Finwire/Di Digital) 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer