Annons

Svenska elmotorcykeln gasar – tar in 135 miljoner

Från vänster: Cakes finanschef Caroline Burmester och vd:n och medgrundaren Stefan Ytterborn.
Från vänster: Cakes finanschef Caroline Burmester och vd:n och medgrundaren Stefan Ytterborn. Foto: Press
Det svenska elmotorcykelbolaget Cake tar in 135 miljoner kronor i färsk finansiering. ”Nästa hoj visar vi upp på mässor under hösten”, säger vd:n Stefan Ytterborn.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det svenska bolaget Cake, som tillverkar eldrivna motorcyklar, tar in cirka 135 miljoner kronor för att finansiera sin produktion de närmsta åren.

Pengarna kommer främst från det svenska riskkapitalbolaget Creandum och Eventures med bas i San Francisco.

”Jag är otroligt glad att vi får med den här kompetensen”‚ säger Cakes vd Stefan Ytterborn till Di Digital.

Hittills i år har Cake sålt 200 motorcyklar av sin första modell, som väger 70 kilo med batteriet inräknat. Vid slutet av året väntar sig Stefan Ytterborn ha sålt 400 motorcyklar.

”Vi har ett sortiment som vi utvecklar med fokus på olika användargrupper. Nästa hoj visar vi upp på mässor under hösten”‚ säger han.

Hur många cyklar kommer ni sälja 2020?

”Målet är 1500, sedan 3000 följande år och sen ska vi nå 5000 under 2022. I samband med det ska vi vara kassaflödespositiva.”

Creandum har tidigare investerat i bolag som Spotify, Klarna och elscooteraktören Voi. Eventures har tidigare investerat i det numera noterade högtalarbolaget Sonos.

Läs mer: Styrelseproffs backar svensk eldriven motorcykel 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer