Annons

Svenska miljardbolaget köper amerikanskt – går in i USA

Trustlys vd Oscar Berglund.
Trustlys vd Oscar Berglund. Foto: Amanda Lindgren
Miljardvärderade Trustly köper ett amerikanskt betalbolag och går därmed in i USA. Tillsammans omsatte den nya gruppen drygt 1 miljard kronor i fjol.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Trustly förvärvar det amerikanska bolaget Pay With My Bank, som även det sysslar med betalningar och insättningar över nätet direkt via kundens bank.

Vad Trustly betalar för Pay With My Bank, som grundades 2012, är hemligt.

”Tillsammans kan vi täcka både Europa och USA med ett unikt erbjudande på båda kontintenterna”, säger Trustlys vd Oscar Berglund till Di Digital.

Vad betalar ni?

”Det har vi valt att inte kommunicera. Det vi kan säga är att vi och Pay With My Bank tillsammans hade intäkter på mer än 100 miljoner euro under 2018.”

Trustly hade tidigare målet att omsätta 700 miljoner kronor i fjol, vilket i så fall skulle innebära att Pay With My Bank omsatte drygt 300 miljoner kronor 2018.

Det Silicon Valley-baserade bolaget har tidigare tagit in omkring 190 miljoner kronor i riskkapital från aktörer som Wellington Partners och TTV Capital.

Tidigare i år kunde Di Digital avslöja att Trustly hade förvärvat Malta-baserade Entercash för hundratals miljoner kronor.

Härmed har Trustly genomfört två större förvärv sedan Nordic Capital gick in som majoritetsägare 2018. I samband med den affären värderades Trustly till 7 miljarder kronor.

Vad får ni nu för marknadsandel i USA?

”Det är svårt att räkna på eftersom USA är en kortmarknad. Banköverföringar är fortfarande en otroligt liten del av den totala betalningsvolymen i USA. Men den växer snabbt.”

Hur exponerade är ni mot spelsektorn?

”Vi går inte ut med hur mycket business i varje vertikal. Vi har en stark produkt där. Men vi växer snabbare i ett par andra vertikaler.”

Ni talar om era kunder som ”e-handlare”. Är det en rättvisande bild?

”Vi har kunder i fyra typer av industrier. Den första är e-handel eller retail, sedan kommer resor och flygbolag. Vi har även kunder inom gaming och betting, där man sätter in pengar för att spela. Och så finanstjänster, såsom Avanza eller Paypal, där kunderna använder vår tjänst för att sätta in pengar.”

Vad vi förstår är spel och betting er klart största intäktskälla. Är det så?

”Spelvertikalen är en av våra fyra fokusvertikaler, och en viktig sådan. Den som vi ser störst tillväxt i är financial services men vi går inte in på den relativa fördelningen.”

Hur påverkar den svenska omregleringen av spelsektorn er?

”Det påverkar inte oss direkt. Men generellt så har volymerna i Sverige kommit ner.”

Hur mycket då?

”Vi ser bara våra flöden, inte hela marknaden. Men volymen i spelsektorn har generellt kommit ner en del. Jag tror man får ge det ett antal månader innan det går att säga hur det kommer att se ut framöver.”

Läs mer: Betalbolaget Trustly struntade i norsk lag – fortsatte trots förbud 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer